Μεγάλη έκρηξη στον Πενταδάχτυλο αναστατώνει τη Λευκωσία-ανοιχτά όλα τα σενάρια

Μεγάλη έκρηξη στον Πενταδάχτυλο αναστατώνει τη Λευκωσία-ανοιχτά όλα τα σενάρια

Για ρωσικό μη επανδρωμένο σκάφος έκανε λόγο ο Akinci – ανεπίσημα συνδέεται με την επίθεση του Ισραήλ στη Χομς

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε ξημερώματα Δευτέρας στον Πενταδάχτυλο, η οποία έγινε αισθητή μέχρι τη Λάρνακα με πολίτες τόσο από τη Λευκωσία όσο και από τη Λάρνακα να κατακλύζουν με τηλεφωνήματα τα τηλεφωνικά κέντρα της Αστυνομίας. Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στη 1 το πρωί και είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά. Στο σημείο βρέθηκε ο Τ/κ ηγέτης Mustafa Akinci ο οποίος έκανε λόγο για ιπτάμενο ρωσικό αντικείμενο που κατέπεσε και προκάλεσε την έκρηξη.

Από την πλευρά του ωστόσο ο λεγόμενος ΥΠΕΞ Kudret Ozersay που επίσης βρέθηκε στο σημείο, είπε πως δεν πρόκειται για σκάφος. «Πήγαμε στη σκηνή κοντά στο χωριό Tashkent και εξετάσαμε τα κομμάτια που βρέθηκαν στην περιοχή μετά την έκρηξη. Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη ήταν είτε αεροσκάφος που μετέφερε εκρηκτικά, είτε βλήμα. Τα γράμματα στα κομμάτια αρκούν για να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη σύντομα. Δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματισμοί. Η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο», έγραψε ο ίδιος στα κοινωνικά δίκτυα.

Ανεπίσημες πληροφορίες τονίζουν πως πιθανόν η έκρηξη να συνδέεται με την πυραυλική επίθεση που είχε εξαπολύσει εκείνη την ώρα το Ισραήλ κατά της Συρίας και συγκεκριμένα της πόλης Χομς. Οι κατοχικές αρχές πάντως έχουν προχωρήσει σε εκκένωση ορισμένων σπιτιών στην περιοχή Δίκωμο που υπέστησαν ζημιές από θραύσματα. Δεν σημειώθηκε ωστόσο κανένας τραυματισμός.

Σε δηλώσεις του το πρωί στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε για το περιστατικό πως «γίνονται οι επαφές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες ασφαλής πληροφορίες. Είναι μόνο αυτά που μεταδίδονται από τα κατεχόμενα. Θα πρέπει να περιμένουμε. Είναι μια υπενθύμιση πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση στην περιοχή μας. Ας ελπίσουμε να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό»./ibna