Η αντιπολίτευση στο Κοσσυφοπέδιο ζητάει πρόωρες εκλογές

Η αντιπολίτευση στο Κοσσυφοπέδιο ζητάει πρόωρες εκλογές

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης στο Κοσσυφοπέδιο, το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου (LDK) και το Κόμμα Αυτοπροσδιορισμού θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Ramush Haradinaj.

Αυτό έγινε ακόμα πιο εμφανές μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να καταργήσει το νόμο που ρυθμίζει το διάλογο με τη Σερβία.

Το «μαστίγιο» του LDK, ονόματι Avdullah Hoti, είπε ότι η κυβέρνηση και η κρατική αντιπροσωπεία που είναι υπεύθυνη για το διάλογο με τη Σερβία πρέπει να παραιτηθούν και η χώρα να πάει σε εκλογές.

Η βουλευτής του Κόμματος Αυτοπροσδιορισμού, Albulena Haxhiu, δήλωσε ότι οι εκλογές είναι η μόνη λύση που απορρέει από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, όταν έχουμε έναν πρόεδρο που έχει οδηγήσει αυτή τη διαδικασία με έναν αντι-συνταγματικό τρόπο, οι εκλογές είναι η μόνη λύση», είπε.

Η Haxhiu δήλωσε επίσης ότι η εν λόγω απόφαση πρέπει να αποτελέσει ώθηση για μια πρόταση δυσπιστίας στο κοινοβούλιο.

«Η κυβερνητική αντιπροσωπεία που είναι υπεύθυνη για τις συνομιλίες με τη Σερβία πρέπει να διαλυθεί, καθώς η ύπαρξή της αντιτίθεται προς τη συνταγματικότητα. Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι οι εκλογές. Συλλέγουμε τις απαραίτητες υπογραφές για μια πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Hardinaj», δήλωσε η Haxhiu/ibna