Ο Vucic είναι διοικητής χούλιγκαν, λέει καθηγητής πανεπιστημίου

Ο Vucic είναι διοικητής χούλιγκαν, λέει καθηγητής πανεπιστημίου

Η σωματική βία πιθανότατα θα γίνει ένα σύστημα ελέγχου της κοινωνίας από την κυβέρνηση, δήλωσε ο Djokica Jovanovic, καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του Βελιγραδίου. Ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε σύντομα να μετατραπεί σε πραγματικότητα, δήλωσε Jovanovic στην Danas.

“Η μείωση της δημοτικότητας τόσο του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) όσο και του ηγέτη του Aleksandar Vucic, δημιουργεί μια αυξημένη βεβαιότητα ότι θα προκαλέσει αύξηση της επιθετικότητας», δήλωσε ο καθηγητής Jovanovic. Και «η επιθετικότητα θα μπορούσε να αυξηθεί σε επίπεδα εμφυλίου πολέμου”, κατέληξε, ξεχωρίζοντας το πρόσφατο περιστατικό στην πόλη Šabac – όταν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Dragan Djilas δέχθηκε επίθεση από ομάδα χούλιγκαν.

«Αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αντίστασης σε μια διαφορετική άποψη και στάση, και αυτή η αντίσταση αναγάγεται σε βία. Πρόκειται για “φαλαγγισμό”, ο οποίος λειτουργεί με εντολές. Και οι διοικητές είναι ο Aleksandar Vucic και το καθεστώς του», δήλωσε ο καθηγητής.

Ο Jovanovic ανέφερε επίσης το περιστατικό που συνέβη στη Νις, στην εκδήλωση “Οι Αλβανίδες είναι αδερφές μας”.

“Μια ομάδα χούλιγκαν εισέβαλε στην εκδήλωση. Ωστόσο, αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama επισκέφθηκε τη Νις και είπε αυτό που λέει εδώ και καιρό – ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι ανεξάρτητο κράτος. Και δεν υπήρχε ούτε ένας χούλιγκαν για να εκφράσει τη διαφωνία του ενάντια σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι οι δράστες βρίσκονται υπό τις άμεσες διαταγές του Aleksandar Vucic”, υπογράμμισε ο Jovanovic.

Υπενθύμισε ότι δεν γίνονται στόχοι μόνο οι ηγέτες της αντιπολίτευσης όπως ο Dragan Djilas, αλλά και οι άνθρωποι και οργανώσεις που δεν έχουν μεγάλη επιρροή./ibna