Συνάντηση Dăncilă – Hahn για το «φινάλε» της ρουμανικής Προεδρίας

Συνάντηση Dăncilă – Hahn για το «φινάλε» της ρουμανικής Προεδρίας

Η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Viorica Dăncilă, είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Johannes Hahn και συζήτησαν τα τρέχοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής της ενωμένης Ευρώπης, καθώς ολοκληρώνεται η εξάμηνη προεδρία της Ρουμανίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε.

«Συζήτησαν την πολιτική διεύρυνσης, η οποία ήταν προτεραιότητα στην ατζέντα της ρουμανικής Προεδρίας, καθώς και εξελίξεις που σχετίζονται με την πολιτική γειτονίας της Ε.Ε. Εκτιμήθηκαν οι προσπάθειες της Ρουμανίας ως προς αυτές τις κατευθύνσεις, μαζί με τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν, όπως τα συμπεράσματα που εγκρίθηκαν στη συνάντηση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της 18ης Ιουνίου 2019, που συνέβαλε στη συνέχιση της διαδικασίας και διατήρησε τις στρατηγικές ευκαιρίες για τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες», σύμφωνα με ανακοίνωση της ρουμανικής κυβέρνησης.

«Η πρωθυπουργός της Ρουμανίας και ο Ευρωπαίος επίτροπος συζήτησαν τις εξελίξεις στη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Η Ρουμάνα πρωθυπουργός εξέφρασε την υποστήριξή της για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της Ρουμανίας προτίθεται να εμβαθύνει τη διμερή συνεργασία στο πνεύμα της διμερούς εταιρικής σχέσης και των ειδικών σχέσεων με τη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Η πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα συμβάλουν επίσης στην υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας» αναφέρει η ανακοίνωση./ibna