Κοινές βουλγαρικές και ρουμανικές ομάδες της τροχαίας θα περιπολούν τέσσερις περιοχές στη Βουλγαρία

Κοινές βουλγαρικές και ρουμανικές ομάδες της τροχαίας θα περιπολούν τέσσερις περιοχές στη Βουλγαρία

Κοινές βουλγαρικές και ρουμανικές ομάδες της τροχαίας πρόκειται να περιπολούν δρόμους σε τέσσερις συνοικίες στη Βουλγαρία το καλοκαίρι του 2019, ανέφερε η εθνική τηλεόραση της Βουλγαρίας στις 27 Ιουνίου.

Οι κοινές περιπολίες θα ελέγχουν την τήρηση του νόμου περί οδικής κυκλοφορίας στις περιοχές Rousse, Vidin, Dobrich και Silistra.

Αυτή είναι η όγδοη συνεχής χρονιά που λειτουργούν οι κοινές περιπολίες.

Τα προηγούμενα χρόνια, οι κύριες παραβιάσεις του νόμου σχετίζονταν με τη μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και την οδήγηση μετά τη χρήση παράνομων ουσιών.

Ο ανώτερος επιθεωρητής της τροχαίας στη Rousse, Stilian Stanev, δήλωσε στην Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση ότι οι έλεγχοι διεξήχθησαν σε οχτάωρες βάρδιες από μικτές ομάδες.

Επίσης, η τροχαία στη Βουλγαρίας αναπτύχθηκε στην επαρχία Giurgiu στη Ρουμανία.

Υπήρχαν Βούλγαροι αξιωματούχοι που μιλούσαν αγγλικά ή ρουμανικά, είπε.

Οι κοινές ομάδες θα βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους που οδηγούν στα θαλάσσια και ορεινά θέρετρα – Rousse-Varna και Rousse-Veliko Turnovo προς τα τουρκικά και τα ελληνικά σύνορα.

Ο Stanev δήλωσε ότι οι αστυνομικοί που εργάζονται στην επικράτεια του άλλου κράτους έχουν καθεστώς παρατηρητή και βρίσκονταν εκεί κυρίως για μετάφραση των σχετικών εγγράφων. Δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να εκδίδουν πρόστιμα.

Οι έλεγχοι από τις κοινές ομάδες θα συνεχιστούν μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος είπε ότι οι άδεις οδήγησης των αλλοδαπών πολιτών που εισέρχονται στη χώρα και διαπιστώνεται ότι έχουν απλήρωτα πρόστιμα θα κατάσχονται έως ότου καταβληθούν τα πρόστιμα./ibna