Πριν το 2020 ο Turkish Stream στην Βουλγαρία

Πριν το 2020 ο Turkish Stream στην Βουλγαρία

Πριν το τέλος του 2020 η Βουλγαρία θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream επί των εδαφών της.

Πρόκειται για το τμήμα του εν λόγω αγωγού που θα συνδέσει την Βουλγαρία με την Σερβία ή αλλιώς, όπως σημείωσε η πρόεδρος του κοινοβουλίου της χώρας, Tsveta Karayancheva, του Balkan Stream…

«Τηρώντας και σεβόμενοι τις ευρωπαϊκές οδηγίες, ξεκινάμε την κατασκευή της προέκτασης τμήματος του Turkish Stream. Δεν ξεχνάμε τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις μας που έχουμε απέναντι στους πολίτες μας. Σε συνάρτηση με αυτή την εξέλιξη, έχουμε κάνει αλλαγές όσον αφορά στην στρατηγική της χώρας μας στον χώρο της ενέργειας. Πριν από τα τέλη του 2020, με πλήρη συμμόρφωση στις ευρωπαϊκές οδηγίες, θα ολοκληρωθεί η κατασκευή της προέκτασης τμήματος του Turkish Stream, του λεγόμενου Balkan Stream, η οποία θα εξασφαλίσει την τροφοδοσία με φυσικό αέριο και άλλων ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού κοινοβουλίου, .

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλγαρία θα ήταν ο πρώτος «σταθμός» του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, ενός έργου που λόγω της μη συμμόρφωσης του με την ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προχώρησε.

Το γεγονός αυτό επεσήμανε και η πρόεδρος του κοινοβουλίου της Βουλγαρίας, Tsveta Karayancheva, σημειώνοντας ότι «αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε τις εργασίες για την υλοποίηση του έργου, καθώς διαπιστώθηκαν παραβιάσεις των διατάξεων με βάση το Τρίτο Πακέτο για την Ενέργεια της Ε.Ε.».

Σημειώνεται ότι ο αγωγός Turkish Stream αναμένεται μέσω δύο διαφορετικών διαδρομών να τροφοδοτήσει με φυσικό αέριο την Τουρκία και τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης./ibna