Στο Ισραήλ έχει ανακαλυφθεί μόνο η κορυφή του παγόβουνου

Στο Ισραήλ έχει ανακαλυφθεί μόνο η κορυφή του παγόβουνου

«Η ισραηλινή καινοτομία στον τομέα του πετρελαίου και φυσικού αερίου μόλις ξεκινά» υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Yuval Steinitz, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να προσέλθει στο Ισραήλ για να διερευνήσει την θαλάσσια περιοχή της χώρας προς αναζήτηση νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τον Yuval Steinitz, “αυτό που έχει ανακαλυφθεί είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου”.

Παράλληλα, ο ίδιος έκανε γνωστό ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ αναμένεται προσεχώς να συνεργαστούν στον τομέα της έρευνας και ειδικότερα της αναζήτησης νέων καινοτόμων τεχνολογιών στην βιομηχανία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Στόχος είναι οι δύο πλευρές να επικεντρωθούν σε τεχνολογίες οι οποίες θα καταστήσουν τους τομείς του πετρελαίου και φυσικού αερίου πιο αποδοτικούς.

“Πολλές ισραηλινές startups εταιρείες – σύμφωνα με τον Ισραηλινό αξιωματούχο- επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην ενέργεια γενικά και ειδικότερα στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και είμαστε βέβαιοι ότι η παραδοσιακή βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί να επωφεληθεί από την ισραηλινή καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της η Ισραηλινή Αρχή Καινοτομίας, υπάρχουν περισσότερες από 200 εταιρείες στο Ισραήλ που παράγουν προϊόντα ή παρέχουν υπηρεσίες στην βιομηχανία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Η βιομηχανία ωστόσο φαίνεται πως δεν εκμεταλλεύεται επαρκώς τις ευκαιρίες αυτές, κυρίως διότι δεν τις γνωρίζει.

Η συνεργασία ΗΠΑ-Ισραήλ αναμένεται, όπως επισημάνθηκε, “να προωθήσει τον διάλογο που επικεντρώνεται στο νερό, την ενέργεια και την ασφάλεια”./ibna