Η ομάδα Visegrad εξέφρασε τη στήριξή της στη Βόρεια Μακεδονία

Η ομάδα Visegrad εξέφρασε τη στήριξή της στη Βόρεια Μακεδονία

Η Βόρεια Μακεδονία θα έχει πάντα την υποστήριξή μας στον δρόμο της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ψήφοι της Πολωνίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας, ειπώθηκε σε εκδήλωση για την παράδοση της Προεδρίας του V4.

Ο Τσέχος Πρέσβης Miroslav Toman, του οποίου η χώρα αναλαμβάνει την προεδρία από τη Σλοβακία την 1η Ιουλίου, δήλωσε ότι η Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να είναι σίγουρη ότι οι χώρες της ομάδας του Visegrad θα ψηφίσουν υπέρ μιας ημερομηνίας ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η οποία δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων και όχι βημάτων που απαιτούνται από την ΕΕ.

Ο Πρέσβης της Ουγγαρίας Laszlo Dux συμφώνησε ότι θα πρέπει να δοθεί στη Βόρεια Μακεδονία μια ημερομηνία για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη της χώρας του σε αυτή την πορεία.

Σύμφωνα με τους πρεσβευτές, η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι απαραίτητη επειδή οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτό το στάδιο μόνο μέσω της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ.

Ο Σλοβάκος Πρεσβευτής Henrik Markus δήλωσε ότι το κράτος δικαίου είναι μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις, διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ.

Η σημερινή εκδήλωση παράδοσης προώθησε τις θεμελιώδεις προτεραιότητες της ομάδας του Visegrad – λογικές λύσεις, εναρμονισμένη προσέγγιση, επαναστατικές τεχνολογίες, περιφερειακή συνεργασία, μεταναστευτική πολιτική./ibna