Για σχέδιο αποσταθεροποίησης στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου μιλάει ο Haradinaj

Για σχέδιο αποσταθεροποίησης στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου μιλάει ο Haradinaj

Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ramush Haradinaj δήλωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κοσσυφοπεδίου έχουν πληροφορίες σχετικά με σχέδια για αποσταθεροποίηση που προετοιμάζονται από ορισμένους ανθρώπους στο βορρά υπό το συντονισμό του Βελιγραδίου.

«Οι προσπάθειες διαφόρων Σέρβων ηγετών, αξιωματούχων και επιχειρηματιών στο βόρεια της Μιτρόβιτσα σε συντονισμό με τις αρχές του Βελιγραδίου για να παρουσιάσουν μια ανθρωπιστική καταστροφή σε αυτό το τμήμα του Κοσσυφοπεδίου είναι απαράδεκτες και απογοητευτικές. Το άδειασμα καταστημάτων στα οποία δεν υπάρχουν ακόμη και τα βασικά είδη που προέρχονται από τη Σερβία είναι ένα σχέδιο που εκπονήθηκε από ορισμένους ανθρώπους στο βορρά για τους οποίους η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου είναι ενημερωμένη.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, το σχέδιο αυτό προετοιμάζεται από τους Rados Petrovic, Goran Vlaskovic, Bojan Jaksic – Cojo, Slavisa Stanic, Radule Stevic.

Σύμφωνα με τους μηχανισμούς ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου, το σχέδιο υποστηρίζεται υλικοτεχνικά και με άλλους τρόπους από το «Civilna Zastita» στο βορρά, υπό την ηγεσία του Stevo Pavicevic.

Δεν θα παραμείνουμε αδρανείς ενόψει αυτών των προσπαθειών για αποσταθεροποίηση και καλούμε τους δημάρχους του Βορρά και τους πολίτες να μην πέσουν θύματα αυτών των προκλήσεων», γράφει ο Haradinaj στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης./ibna