Ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου στη Βόρεια Μακεδονία, ο Zaev υπουργός Οικονομικών

Ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου στη Βόρεια Μακεδονία, ο Zaev υπουργός Οικονομικών

Τέσσερα νέα ονόματα μπήκαν στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Zaev μετά τον ανασχηματισμό. Η απόφαση του Πρωθυπουργού να κατέχει δύο γραφεία και να παραμείνει επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε μεγάλη έκπληξη.

«Πήρα αυτή την απόφαση γιατί αυτό το έτος θα είναι το έτος για την οικονομία», είπε ο Zaev.

Στο υπουργικό συμβούλιο θα υπάρχουν τέσσερα νέα ονόματα. Ο Naser Nuredini, ο οποίος προέρχεται από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, θα είναι υπουργός περιβάλλοντος και η Sadulla Duraki θα είναι υπουργός πολιτικού συστήματος και ενδοκοινοτικών σχέσεων.

Στην ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας θα είναι ο Trajan Dimkovski, πρώην σύμβουλος του πρώην υπουργού Ljupco NIkolovski, ο οποίος επιστρέφει στο SDSM ως Γενικός Γραμματέας.

Ο τομέας του πολιτισμός θα διευθύνεται από καθηγητή ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Tetovo, Hisni Ismaili. Στο υπουργείο τοπικής αυτοδιοίκησης επικεφαλής θα είναι ο ηγέτης του LDP Goran Milevski.

Ο Πρόεδρος Talat Xhaferi έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη στις 11 το βράδυ συνεδρίαση της Βουλής, όπου οι Βουλευτές θα εξετάσουν και θα ψηφίσουν για το νέο υπουργικό συμβούλιο. 61 βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ του να περάσουν αυτές οι αλλαγές.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO – DPMNE, χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά το κυβερνητικό ανασχηματισμό ως “ομίχλη”. Πρόσθεσαν ότι δεν υπήρξε ουσιώδης αλλαγή στην κυβέρνηση, διότι στα τμήματα όπου, σύμφωνα με το VMRO – DPMNE, υπήρχαν βασικές αποτυχίες και προβλήματα δεν υπήρξαν αλλαγές.

Ο Zaev ανακοίνωσε ότι η ανοικοδόμηση συνεχίζεται και θα ανακοινώσει αποφάσεις για τις βάρδιες στο δεύτερο και το τρίτο κλιμάκιο, καθώς και περίπου είκοσι διευθυντές δημόσιων επιχειρήσεων μέχρι το τέλος του μήνα./ibna