Ο Αλβανός πρόεδρος ζητάει ωριμότητα

Ο Αλβανός πρόεδρος ζητάει ωριμότητα

H απόφαση για την ακύρωση των τοπικών εκλογών αποσκοπούσε στη μείωση των εντάσεων και στη διευκόλυνση ενός δρόμου για διάλογο, ανέφερε ο Αλβανός πρόεδρος, Ilir Meta, σε δήλωσή του δέκα μέρες μετά την έκδοση του σχετικού διατάγματος για ακύρωση των εκλογών, που επρόκειτο να διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου.

Όπως τόνισε ο ίδιος «για ακόμη μια φορά θα ήθελα να τονίσω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για διαφωνία, διχαστική και προκλητική ρητορική, αλλά είναι μια στιγμή που όλοι πρέπει να επιδείξουν ωριμότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και τη συνέχιση των ενεργειών για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που αποτελεί στρατηγικό στόχο για όλους τους Αλβανούς».

Ο πρόεδρος της Αλβανίας τόνισε, επίσης, τη σημασία του διαλόγου μεταξύ των πολιτικών πλευρών, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να συμβάλει στην επίλυση της πολιτικής κρίσης.

Εν τω μεταξύ, η πολιτική κατάσταση στη χώρα εξακολουθεί να είναι τεταμένη, καθώς η αντιπολίτευση προετοιμάζει μια μεγάλη αντι-κυβερνητική διαδήλωση την Παρασκευή στα Τίρανα, ενώ η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις τοπικές εκλογές./ibna