Εν αναμονή ανασχηματισμού στη Βόρεια Μακεδονία

Εν αναμονή ανασχηματισμού στη Βόρεια Μακεδονία

Αυτή την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Zoran Zaev, αναμένεται να ολοκληρώσει τις αλλαγές του υπουργικού συμβουλίου που είχε ανακοινώσει πριν από λίγο καιρό. Ο Zaev δήλωσε ότι θα απομακρύνει 8 μέλη του υπουργικού συμβουλίου και δεκάδες επικεφαλής άλλων τμημάτων λόγω της κακής απόδοσής τους.

«Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να συγκροτήσουμε τη νέα κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό. Αν η νέα κυβέρνηση ψηφιστεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη, τότε θα προχωρήσουμε στον διορισμό των νέων επικεφαλής των τμημάτων», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Από τη μεριά της, η αντιπολίτευση λέει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλες τις πτυχές και ότι ο Zaev είναι ο μόνος που πρέπει να φύγει.

«Ο Zoran Zaev είναι πρωθυπουργός που ψεύδεται. Δεν έχουμε ακόμη λάβει ημερομηνία για την έναρξη συνομιλιών ένταξης. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα και ότι ο  είναι ένας ανίκανος πρωθυπουργός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE, ο Dimce Arsovski.

Τα αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν πρόωρες εκλογές καθώς η χώρα δεν κατάφερε να πάρει ημερομηνία για την έναρξη των συνομιλιών ένταξης στην ΕΕ.

Κανονικά, οι επόμενες εθνικές εκλογές πρόκειται να πραγματοποιηθούν μετά το Δεκέμβριο του 2020./ibna