Ο Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία του να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

Ο Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία του να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνέχισε την προεκλογική του εκστρατεία για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου με επίσκεψη στην Πετρούπολη Αττικής την Τετάρτη, όπου είπε στους οπαδούς του κόμματός του ότι σχεδιάζει να γίνει Πρωθυπουργός “κάθε Έλληνας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν ψήφισαν μας”.

Μετά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μητσοτάκης είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κατόρθωσε να συνδυάσει την εμπειρία της παλαιότερης γενιάς με την ορμή των νέων».

Το εισιτήριο του συντηρητικού κόμματος αποτελείται κατά 72% από υποψήφιους βουλευτές που δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ σε εθνικές εκλογές.

Μιλώντας στο κανάλι STAR την Τετάρτη, ο ηγέτης της ΝΔ αποκάλυψε ότι ο πρώην προσωρινός πρωθυπουργός και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παναγιώτης Πικραμένος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος. Η πρώτη θέση εξασφαλίζει την αυτόματη εκλογή στο κοινοβούλιο για τον Πικραμένο.

Ο Πικράμενος ήταν ένας από τους δέκα πολιτικούς που ελέγχθηκαν σε σχέση με την υπόθεση Novartis. Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι έπεσε θύμα μιας συνωμοσίας κυβερνήσεων-δικαστικών για να διώξει τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ. Η υπόθεση τελικά μπήκε στο αρχείο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων εναντίον των πολιτικών.

Τη δωδέκατη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα καταλάβει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, δήλωσε ο Μητσοτάκης. Η θέση είναι κατά παράδοση αποκλειστικά για να τιμήσει τον κάτοχό του, καθώς δεν εγγυάται εκλογή στο κοινοβούλιο. Ο Μητσοτάκης εξήγησε ότι ο Μαρκουλάκης υποδηλώνει την επέκταση του κόμματος πέρα από το πολιτικό φάσμα της κεντροδεξιάς.

Πριν από την επίσημη ανακοίνωση του μανιφέστου της ΝΔ την Πέμπτη, ο Μητσοτάκης περιέγραψε ποιο πιστεύει ότι είναι το διακύβευμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, οι Έλληνες θα ψηφίσουν για να αποφασίσουν αν θα προχωρήσει η χώρα προς μια ισχυρή ανάπτυξη, για ένα μέλλον με πολλές καλές θέσεις εργασίας για τους νέους που τώρα  μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Επιπλέον, στη συνέντευξή του στο STAR, ο Μητσοτάκης επανέλαβε τις οικονομικές υποσχέσεις του, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς φορολογικών περικοπών, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε ένα χαμηλό ποσοστό 11% και ένα μέγιστο ποσοστό 22%. Υποσχέθηκε επίσης να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ εντός δύο ετών και να διατηρήσει τις σημερινές κοινωνικές παροχές.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρότρυνε επίσης τους επιχειρηματίες να επαναφέρουν τα εταιρικά κεφάλαια που είχαν αφαιρεθεί από τη χώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης. Την ίδια πρόσκληση είχε απευθύνει και όταν είχε μιλήσει στη γενική συνέλευση σου ΣΕΒ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Τέλος, ο Μητσοτάκης κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι έτοιμη να αναλάβει άμεση δράση σε περίπτωση που η Τουρκία κλιμακώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες. Επίσης, αποκάλυψε ότι έθεσε το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και σχεδιάζει να το συζητήσει με την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel την Πέμπτη./ibna