Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου απέλυσε τον Σέρβο σύμβουλό του

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου απέλυσε τον Σέρβο σύμβουλό του

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Hashim Thaçi, απέλυσε την Τετάρτη τον πολιτικό του σύμβουλό, Branislav Nikolic, ύστερα από υποψίες ότι ήταν μέλος των σερβικών μυστικών υπηρεσιών.

Η απόφαση του προέδρου ήρθε μετά από αναφορές δύο μέσων ενημέρωσης που ανέφεραν ότι ο Branislav Nikolic ήταν μέλος αυτών των μυστικών υπηρεσιών, γνωστών ως BIA.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του γραφείου του προέδρου, «δεν έχουν δοθεί προκαταρκτικές και επίσημες πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου για ενδεχόμενη συμμετοχή του κ. Branislav Nikolic στις ύποπτες ενέργειες στις οποίες έχουν αναφερθεί τα ΜΜΕ».

«Παρ ‘όλα αυτά, το γραφείο του Προέδρου παίρνει πολύ σοβαρά τις εκθέσεις των μέσων ενημέρωσης για πιθανή συμμετοχή του κ. Νίκολιτς σε ύποπτες δραστηριότητες».

Εν τω μεταξύ, η δήλωση αναφέρει επίσης ότι «ο Πρόεδρος Thaci παραμένει προσηλωμένος στην προώθηση των δικαιωμάτων των μη αλβανικών κοινοτήτων και στην παροχή επαρκούς εκπροσώπησης σε όλα τα επίπεδα της κεντρικής και τοπικής κυβέρνησης. Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι απλώς θέμα του κράτους δικαίου»./ibna