Αλβανία: Καταστροφές στις εκλογικές υποδομές σε περιοχές που διοικεί η αντιπολίτευση

Αλβανία: Καταστροφές στις εκλογικές υποδομές σε περιοχές που διοικεί η αντιπολίτευση

Στην καταστροφή των εκλογικών υποδομών στις περιοχές που πρόσκεινται στην αλβανική αντιπολίτευση προχωρούν υποστηρικτές της, λίγο πριν από τις τοπικές εκλογές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουνίου.

Πολλοί υποστηρικτές της αντιπολίτευσης σε περιοχές όπως η Τροπόζα, η Σκόνδρα, η Κουκς κ.λπ. εισέρχονται στις εγκαταστάσεις όπου θα διεξαχθούν οι εκλογές προκαλώντας φθορές. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι και οι τοπικές αρχές σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες διοικούνται από δημάρχους της αντιπολίτευσης, προσπαθούν να αποτρέψουν τη διεξαγωγή εκλογών μετά την απόφαση που εκδόθηκε πριν από περίπου 10 ημέρες από τον πρόεδρο της χώρας, για ακύρωσή τους.

Ωστόσο, το κυβερνών κόμμα και ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός, Edi Rama, υποστηρίζουν ότι το διάταγμα του προέδρου είναι παράνομο, επιμένοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου.

Από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση συνεχίζει με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Η επόμενη διαδήλωση της αντιπολίτευσης προγραμματίζεται να λάβει χώρα την Παρασκευή 21 Ιουνίου, την ώρα που οι πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ήταν αρκετά βίαιες και η διεθνής κοινότητα τις καταδίκασε.

Σημειώνεται πως τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης, το Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Edi Rama, την οποία κατηγορούν για διαφθορά και εκλογική απάτη, ενώ απαιτούν τη σύσταση νέας κυβέρνησης για να οδηγήσει τη χώρα προς γενικές εκλογές.

Χθες, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. δήλωσαν ότι η Ένωση θα αποφασίσει εάν θα ανοίξει τις συνομιλίες με την Αλβανία τον Οκτώβριο και ορισμένοι πιστεύουν ότι η πολιτική κρίση που πλήττει εδώ και πέντε μήνες τη χώρα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε αυτό./ ibna