Αν δεν υπάρξει ημερομηνία μέχρι τον Οκτώβριο, αυτό θα σημάνει το τέλος της ευρωπαϊκής προοπτικής, λέει ο Dimitrov

Αν δεν υπάρξει ημερομηνία μέχρι τον Οκτώβριο, αυτό θα σημάνει το τέλος της ευρωπαϊκής προοπτικής, λέει ο Dimitrov

«Αν με ρωτήσετε για τις εντυπώσεις μου σχετικά με τα συμπεράσματα χθες το βράδυ, δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι εάν δεν ληφθεί απόφαση τον Οκτώβριο. Πιστεύω ότι η επιτυχία μας θα είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για ολόκληρη την περιοχή ότι η πόρτα μας είναι ανοιχτή και ότι υπάρχει ένα ευρωπαϊκό όραμα για τα Δυτικά Βαλκάνια. Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, αυτό θα σημάνει το τέλος αυτής της προοπτικής ». Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Nikola Dimitrov μετά από συνάντηση με τον Σλοβάκο υπουργό Εξωτερικών Miroslav Lajcak.

Είπε ότι είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδείξει ότι είναι σοβαρή όταν πρόκειται για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας συνεχάρη τη Βόρεια Μακεδονία για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα, θεωρώντας το ως ένα ένδοξο επίτευγμα.

«Είναι πολύ μακριά από την ΕΕ, αλλά η Βόρεια Μακεδονία έχει ταξιδέψει μεγάλη απόσταση. Θέλω να σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε. Η Σλοβακία θα είναι δίπλα σας. Επειδή η ΕΕ δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει και να ολοκληρωθεί χωρίς τα Δυτικά Βαλκάνια ως μέρος της», δήλωσε ο Lajcak./ibna