Η Νέα Δημοκρατία στέλνει μήνυμα ανανέωσης μετά την οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου της

Η Νέα Δημοκρατία στέλνει μήνυμα ανανέωσης μετά την οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου της

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε την Τρίτη το ψηφοδέλτιό της για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, αποτελούμενο από 419 υποψήφιους βουλευτές.

Σε μια προσπάθεια να επισημάνει ότι το κόμμα έχει στραφεί σε μια νέα γενιά πολιτικών, το κόμμα ανακοίνωσε ότι έξι στους δέκα υποψήφιους θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή, ενώ συνολικά 43 υποψήφιοι επελέγησαν από ένα νεοσυσταθέν Μητρώο αξιωματούχων και των μελών του Κόμματος.

Το σύνολο των σημερινών 78 βουλευτών του κόμματος θα επιδιώξει επανεκλογή στην ψηφοφορία της 7ης Ιουλίου. Το κόμμα αποκάλυψε επίσης ότι 139 υποψήφιοι βουλευτές είναι κάτω των 45 ετών, με δώδεκα εξ αυτών κάτω των 30 ετών.

Επιπλέον, όσον αφορά την παροχή ισορροπημένης εκπροσώπησης, το ψηφοδέλτιο του συντηρητικού κόμματος αποτελείται από 57% άνδρες και 43% γυναίκες υποψήφιους.

Η τελική επιλογή υποψηφίων βουλευτών αποσκοπεί να προσελκύσει ψηφοφόρους και από τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος, από διάφορες ηλικιακές ομάδες και κοινωνικοοικονομικές ομάδες.

Ο ηγέτης του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, τη Δυτική Αττική, τον Πειραιά Β και την Αχαΐα, όπου η Νέα Δημοκρατία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις ευρωπαϊκές εκλογές του περασμένου μήνα.

Με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν το κόμμα του να προηγείται σταθερά του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και με πολλούς αναλυτές να πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας παροτρύνει τους υποστηρικτές των μικρότερων κομμάτων – ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται στα δεξιά του κόμματός του – να παρέχουν την υποστήριξή τους στη Νέα Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Μητσοτάκης έκανε την αποφυγή διχαστικής ρητορικής και πόλωσης ως βασική τακτική της στρατηγικής του στην προεκλογική εκστρατεία, σε μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει τον θρίαμβο του κόμματός του με περιθώριο 9,4 μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον, ο κεντροδεξιός πολιτικός απεικονίζει τον εαυτό του ως υπεύθυνο πρωθυπουργό εν αναμονή, ο οποίος μπορεί να ενώσει το έθνος μετά από μια παρατεταμένη οικονομική κρίση που έχει αυξήσει τις ανισότητες στην ελληνική κοινωνία./ibna