Η διαδικασία ελευθέρωσης των θεωρήσεων έχει προχωρήσει, λέει ο Haradinaj

Η διαδικασία ελευθέρωσης των θεωρήσεων έχει προχωρήσει, λέει ο Haradinaj

Η διαδικασία απελευθέρωσης του καθεστώτος των θεωρήσεων για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου δεν έχει επιβραδυνθεί, αντίθετα έχει προχωρήσει. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ramush Haradinaj μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε ότι το θέμα των συμπερασμάτων του Συμβουλίου της ΕΕ σχετικά με τη διαδικασία ελευθέρωσης των θεωρήσεων έχει παρερμηνευθεί. Ο Haradinaj δήλωσε ότι δεν υπάρχουν επιπλέον κριτήρια για το Κοσσυφοπέδιο.

Εν τω μεταξύ, ο Haradinaj δήλωσε επίσης ότι οι δασμοί που επέβαλε η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου στις εισαγωγές Σερβίας και Βοσνίας προκάλεσαν προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και διεθνούς κοινότητας, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη διαδικασία απελευθέρωσης της βίζας και τη διαδικασία ενσωμάτωσης στην ΕΕ.

“Όπως γνωρίζετε, το Κοσσυφοπέδιο έχει εκπληρώσει όλα τα κριτήρια και οι δασμοί δεν έχουν αναφερθεί στη ρήτρα σχετικά με το θέμα των θεωρήσεων”, δήλωσε ο Haradinaj./ibna