Σε θέση μάχης ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ για την “σκληρή” εκλογική μάχη

Σε θέση μάχης ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ για την “σκληρή” εκλογική μάχη

Ο πρώην εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε τη Δευτέρα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι είναι πεπεισμένος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εθνικές εκλογές του επόμενου μήνα.

Στο πρώτο μισό “ο αντίπαλός μας εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας […] αλλά στο δεύτερο μισό δεν θα συμβεί [ξανά]. Επειδή έχουμε ένα σχέδιο, μια ομάδα και ένα άτομο που ξέρει να ηγείται σε δύσκολες συνθήκες”, ανέφερε ο Τζανακόπουλος για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην εκπρόσωπος – ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Αθήνας αφού έχει αντικατασταθεί ως εκπρόσωπος από την Έφη Αχτσιόγλου – δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για “συλλογική μάχη σε όλη την Ελλάδα για ένα κοινό σκοπό”.

Η δήλωση αυτή ήρθε μετά την είδηση ​​ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την Σάμο, Δημήτρης Σεβαστάκης, δεν θα είναι υποψήφιος στις 7 Ιουλίου. Δημοσιεύματα επίσης αναφέρουν ότι εξέχοντα μέλη του κόμματος μαλώνουν στα παρασκήνια σχετικά με το ποιος θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του SYRIZA, το οποίο εγγυάται την εκλογή στο κοινοβούλιο για αρκετούς υποψηφίους.

Ο Τζανακόπουλος τόνισε τις διαφορές στις προγραμματικές πολιτικές μεταξύ SYRIZA και Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει 15.000 νέες θέσεις εργασίας στην Εκπαίδευση, ενώ η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μία πρόσληψη στον δημόσιο τομέα για κάθε πέντε αναχωρήσεις, που σημαίνει ότι 75.000 θα πρέπει να φύγουν για να προσληφθούν 15.000 εκπαιδευτικοί. «Πόσα σχολεία θα είναι χωρίς δασκάλους μέχρι τότε», αναρωτιόταν ο Τζανακόπουλος.

Εν τω μεταξύ, μίλησε για «χαοτική διαφορά» στα εργασιακά. Υποστήριξε ότι ο SYRIZA κατάφερε να δημιουργήσει 400.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όταν από το 2010 έως το 2014 χάθηκαν συνολικά ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Συνέχισε τονίζοντας ότι η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τους μισθούς, θα καταργήσει τις βασικές αρχές της συλλογικής διαπραγμάτευσης και θα μειώσει τους φόρους στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε επίσης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, εξέφρασε την άποψη ότι οι εκλογές της 7ης Ιουλίου θα είναι μια «ανοιχτή εκλογική αναμέτρηση και μία σκληρή μάχη».

«Προσπαθούμε να πείσουμε ακόμη και τον τελευταίο πολίτη, εκείνους που μας ψήφισαν και εκείνους που δεν έχουν ψηφίσει ακόμα για μας», ανέφερε ο Γεωργιάδης για την εκστρατεία του κόμματος, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε μια «σκοτεινή Ελλάδα υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα» ή “μιας λαμπρής Ελλάδας του Μητσοτάκη”.

Καλούμενος να περιγράψει τις προτεραιότητες μιας μελλοντικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η αντιπρόεδρος του κόμματος δήλωσε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα η «μείωση των φόρων, το θέμα της ασφάλειας και ο περιορισμός της γραφειοκρατίας»./ibna