Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας καλεί τους δεξιούς δημάρχους να μην πέσουν θύματα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας καλεί τους δεξιούς δημάρχους να μην πέσουν θύματα

Ο πρωθυπουργός Edi Rama κάλεσε τους δημάρχους των δημοκρατικών να μην πέσουν θύματα των ηγετών της αντιπολίτευσης. Αυτό το κάλεσμα έρχεται μετά την απόφαση που ανακοινώθηκε από τους δεξιούς δημάρχους και τους δημάρχους του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ενσωμάτωση να συμμορφωθούν με το διάταγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας που ακυρώνει τις τοπικές εκλογές της 30ής Ιουνίου.

«Δημοκρατικοί δήμαρχοι! Μην πέσετε θύματα των Sali Berisha, Ilir Meta, Lulzim Basha και Monika Kryemadhi. Πρέπει να συμμορφώνεστε με το νόμο και δεν πρέπει να ενεργείτε με βάση το θόρυβο που κάνουν. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν σας ζήτησε να μποϊκοτάρετε τις εκλογές. Αυτοί το έκαναν και πρέπει να τους θεωρήσετε υπεύθυνους», έγραψε ο Rama στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της χώρας, Ilir Meta, ακύρωσε τις τοπικές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς την αντιπολίτευση.

Εν τω μεταξύ, μία πολιτική κρίση ταλανίζει τη χώρα τους τελευταίους μήνες, με την αντιπολίτευση να διοργανώνει σειρά αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και να μποϊκοτάρει το κοινοβούλιο. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, το Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη, ζήτησαν την παραίτηση της κυβερνητικής των σοσιαλιστών, κατηγορώντας την για διαφθορά και δεσμούς με τον υπόκοσμο./ibna