Β-Ε: Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν σε επεισόδιο με μετανάστες

Β-Ε: Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν σε επεισόδιο με μετανάστες

Στον εντοπισμό 282 παράνομων μεταναστών προχώρησαν αστυνομικοί σε δύο σπίτια στην πόλη Bihać, κοντά στα σύνορα της Κροατίας. Όπως τονίστηκε, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής, τέσσερις αξιωματικοί τραυματίστηκαν, καθώς ορισμένοι από τους μετανάστες αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το χώρο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Καντονιού Ούνα-Σάνα, Ale Šiljdedić, επιβεβαίωσε την υπόθεση.

«Η τοπική Υπηρεσία Ερευνών διεξάγει έρευνες σε κατοικίες για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών και τους βοηθά η τοπική αστυνομία», δήλωσε ο Šiljdedić.

Πρόσθεσε ότι οι αξιωματικοί τραυματίστηκαν μετά την είσοδό τους στο σπίτι, όταν άκουσαν πυροβολισμούς, αλλά υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Κατά την έρευνα σε οικίες, η αστυνομία εντόπισε 180 και σε δεύτερο σπίτι άλλους 102 μετανάστες, κυρίως ηλικιωμένους χωρίς επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης

Η αστυνομία του Καντονιού χρησιμοποίησε τρία λεωφορεία και διάφορα αστυνομικά οχήματα για τη μεταφορά των μεταναστών στη θέση «Vučijak», όπου οι αρχές προτίθενται να κατασκευάσουν κέντρο μετανάστευσης.

«Το σπίτι ήταν μισθωμένο παράνομα στους μετανάστες. Τώρα θα σφραγιστεί και εάν ο ιδιοκτήτης σπάσει τη σφραγίδα και εισέλθει ξανά, θα του επιβληθεί πρόστιμο και ποινή φυλάκισης έως και έξι μήνες», σημείωσε ο Šiljdedić.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στα σπίτια, βρέθηκε ένας μεγάλος αριθμός αντικειμένων που φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκαν σε πρόσφατες μάχες και άλλα περιστατικά.

Πέρυσι, 25.000 μετανάστες εισήλθαν στη χώρα και οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι περίπου 9.000 από αυτούς παραμένουν στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη αυτή τη στιγμή. Η κατάσταση στις πόλεις κοντά στα σύνορα της Β-Ε και της Κροατίας είναι πολύ έντονη καθώς ομάδες μεταναστών αντιμάχονται στους δρόμους. Τις τελευταίες μέρες, σημειώθηκαν πολλά τέτοια περιστατικά και η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 20 παράνομους μετανάστες από διάφορες χώρες.

Από τους 9.000 μετανάστες που διαμένουν στη χώρα, οι αρχές αναφέρουν ότι μόνο το 8% είναι πρόσφυγες, ενώ οι υπόλοιποι είναι οικονομικοί μετανάστες.

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Eric Nelson, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Matthew Palmer, θα επισκεφθούν το Bihać, όπου θα συναντηθούν με τον δήμαρχο, Šuhret Fazlić και τον πρωθυπουργό του καντονιού Mustafa Ružić.

Παρά το γεγονός ότι ο λόγος της επίσκεψής τους δεν έγινε γνωστός, αναμένεται ότι θα συζητήσουν την κατάσταση των μεταναστών σε αυτό το τμήμα της χώρας εν μέσω της πρόσφατης μεγάλης μεταναστευτικής ροής./Ibna