Το Κοσσυφοπέδιο έχει την υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, λέει ο Haradinaj

Το Κοσσυφοπέδιο έχει την υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, λέει ο Haradinaj

Το Κοσσυφοπέδιο έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή. Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ramush Haradinaj μετά από συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Bedri Hamza.

«Οι επιθεωρήσεις μας στον τομέα έδειξαν ότι η παραγωγή και οι εξαγωγές αυξάνονται, ενώ η χώρα πρέπει να εκμεταλλευτεί όλους τους πόρους της», δήλωσε ο Haradinaj.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης τόνισε και πάλι ότι το 2019 είναι η χρονιά της οικονομίας και ότι θα πραγματοποιηθούν ορισμένες φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

«Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα οφείλονται στις νομικές και φορολογικές παραχωρήσεις. Προσφέραμε φορολογικές ελαφρύνσεις σε πολλά εργοστάσια παραγωγής. Επιδιώκουμε να διευρύνουμε τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ενισχύσουμε την οικονομική ανάπτυξη, να ανοίξουμε νέες θέσεις εργασίας και να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Το Κοσσυφοπέδιο προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα και περιλαμβάνει έναν νέο και ειδικευμένο πληθυσμό, φυσικούς πόρους, καλό κλίμα κ.λπ.

Πέραν του ότι είναι μέλος της CEFTA, τον Ιούνιο του 2009 το Κοσσυφοπέδιο έγινε μέλος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ φιλοδοξεί να γίνει μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου./ibna