Τα ψηφοδέλτιά του ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τα ψηφοδέλτιά του ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Το νέο Logo του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όπως παρουσιάστηκε από την Π.Γ. του κόμματος

Στις περιφέρειες της Αχαΐας και της Λάρισας θα είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοινώθηκε μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου “έκλεισαν” τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε στην θέση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενώ επιβεβαιώνεται ότι υπηρεσιακός υπουργός εσωτερικών, υπεύθυνος για την ομαλή διενέργεια των εκλογών, ορκίζεται αύριο ο νομικός και πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης.

Στα ψηφοδέλτια εκπροσωπείται η προοδευτική συμμαχία, στελέχη δηλαδή προερχόμενα από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, και φυσικά οι βουλευτές και οι υπουργοί που είχαν εκλεγεί το 2015.

Δεν κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ η κίνηση “ΠΡΑΤΤΩ” του Κοτζιά

Ωστόσο στην εκλογική αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα κατέλθει χωρίς την συμμετοχή της κίνησης “ΠΡΑΤΤΩ” της οποίας ηγείται ο πρώην υπουργός εξωτερικών, πρωταγωνιστής της Συμφωνίας των Πρεσπών, Ν. Κοτζιάς. Σύμφωνα με την μακροσκελή ανακοίνωση της κίνησης,  από τις 17 Ιανουαρίου του 2019 διατύπωσε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση συνεργασίας ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών η οποία δεν απαντήθηκε παρά μόνο μετά από συνάντηση στις 3 Ιουνίου.

Στην συνάντηση αυτή, τονίζει το “ΠΡΑΤΤΩ”, “ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του ΠΡΑΤΤΩ, σ’ αυτές ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο Πρόεδρός του”.  “Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια”, αναφέρεται.  Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση του Ν. Κοτζιά καλεί τους υποστηρικτές της  να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουλίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά, σύμφωνα με τη συνείδησή τους.

Στο μεταξύ με ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha όπου αναμένεται να ξεδιπλώσει την προεκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και να αναδείξει τόσο τις προγραμματικές αιχμές όσο και τα διλήμματα της κάλπης./ibna