Σε θετικό momentum η ελληνική οικονομία

Σε θετικό momentum η ελληνική οικονομία

Ιδιαιτέρως μηνύματα εκπέμπουν στο σύνολο τους τα πεδία της ελληνικής οικονομίας. Μόνο  χθες δόθηκαν στην δημοσιότητα στοιχεία διαφορετικών φορέων και πηγών που δείχνουν περαιτέρω βελτίωση στην πραγματική οικονομία, την ψηφιακή οικονομία, την απασχόληση και στα δημόσια οικονομικά, αλλά και πρωτοφανών επιδόσεων στις αγορές. Πιο συγκεκριμένα, οι εξελίξεις που έλαβαν χώρα χθες και οι οποίες καταδεικνύουν μια γενικευμένη βελτίωση σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας, είναι οι ακόλουθες:

– Θετικές εκτιμήσεις για νέα χρονιά – ρεκόρ στον τουρισμό με αυξημένες αυξήσεις (+13,0% στο τετράμηνο) και εισπράξεις (+37,2%).

– Μεγάλη, σε διψήφιο ποσοστό αύξηση των οχημάτων που μπαίνουν στην κυκλοφορία (+11,0%) το πεντάμηνο).

-Νέο ιστορικό χαμηλό του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου τ ων οποίο χθές έπεσε κάτω και από το 2,80%, πέφτοντας ενδοσυνεδριακά έως και στο 2,77%.

-Νέα άνοδος των τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο της Αθήνας.

– «Φρένο” στην μακρόχρονη τάση διόγκωσης των ληξιπροθέσμων οφειλών των φορολογουμένων προς το Δημόσιο.

– Η υψηλότερη επιμέρους βαθμολογία της Ελλάδας στην ΕΕ όσον αφορά την ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας. Η μεγαλύτερη πρόοδος σε σύγκριση με το 2018 σημειώθηκε στη χρήση ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών, όπου η αύξηση ανήλθε σε 7,4 μονάδες.

– Έρευνα για τις Προθέσεις Προσλήψεων της ManpowerGroup η οποία ανακοινώθηκε χθες από την ManpowerGroup Ελλάδας, οι Έλληνες εργοδότες αναφέρουν σταθερά θετικές προθέσεις προσλήψεων για το διάστημα από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο με τις Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης να ανέρχονται σε +20%.

– Την ΤτΕ να ανακοινώνει χθες αυξημένες κατά 4,0% κατά μέσο όρο στο α’ τρίμηνο του 2019 τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους), σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

– Η πληροφορία ότι εκκρεμούν μόνο κάποιες τελευταίες νομικές λεπτομέρειες για την ανακοίνωση της πώλησης του χαρτοφυλακίου Symbol από την Εθνική Τράπεζα, παράλληλα με την προετοιμασία της για πωλήσεις των επόμενων χαρτοφυλακίων NPLs.