Αλβανός πρόεδρος: Η απόφαση αναβολής των εκλογών ήταν υπεύθυνη

Αλβανός πρόεδρος: Η απόφαση αναβολής των εκλογών ήταν υπεύθυνη

Yποχρεωμένος να ακυρώσει την ημερομηνία των εκλογών δήλωσε ο Αλβανός πρόεδρος, Ilir Meta, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα.

Ο επικεφαλής του αλβανικού κράτους δήλωσε ότι έδωσε αυτή τη συνέντευξη Τύπου για όλους εκείνους που ίσως έχουν παρανοήσει το σύνταγμα της χώρας. Αντιμετωπίζοντας έμμεσα τη διεθνή κοινότητα, ο Meta είπε ότι ενδέχεται να έχουν διαβάσει εσφαλμένα το αλβανικό σύνταγμα λόγω λαθών στη μετάφραση.

«Στις 8 Ιουνίου, πριν από τη διαδήλωση, ανακοίνωσα την απόφασή μου να ακυρώσω τις εκλογές. Πήρα αυτή την απόφαση με πλήρη ευθύνη, βασισμένος σε γεγονότα και πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι θα υπάρξει αστάθεια εκείνη την ημερομηνία. Χθες, ανακοίνωσα τα επιχειρήματά μου. Ήμουν υποχρεωμένος να δώσω άλλη μια συνέντευξη Τύπου προς όλους εκείνους που ίσως έχουν παρερμηνεύσει το σύνταγμα. Αυτό είναι το σύνταγμα της χώρας», δήλωσε ο Αλβανός πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ, ο Meta απευθύνθηκε και στους Αλβανούς πολίτες λέγοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν μετά τις 30 Ιουνίου. Επίσης, απευθύνθηκε στα πολιτικά κόμματα για να βρουν συμβιβαστικές λύσεις όσον αφορά μια νέα ημερομηνία εκλογών./ibna