“Κλείνουν”  τα ψηφοδέλτια, ανοίγει η προγραμματική αντιπαράθεση

“Κλείνουν”  τα ψηφοδέλτια, ανοίγει η προγραμματική αντιπαράθεση

Σήμερα θυροκολλείται το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της βουλής εκκινώντας και επίσημα την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα, μια ημέρα μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου ζήτησε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 7 Ιουλίου.

Ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί το σύνολο των ψηφοδελτίων σε εκδήλωση στην Αθήνα ενώ θα προηγηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών νέος υπηρεσιακός υπουργός εσωτερικών θα αναλάβει ο δικηγόρος, Αντώνης Ρουπακιώτης ή ο πρώην υπουργός Μιχάλης Σταθόπουλος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η υπουργός εργασίας ‘Εφη Αχτσιόγλου θα αναλάβει την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ως υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος προαλείφεται ο ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος.

Επιμένει προγραμματικά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρουσίαση του προγράμματος για την επόμενη τετραετία επιδιώκουν να ορίσουν το γήπεδο της αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία στο προγραμματικό πεδίο όπου θεωρούν πως υπερτερούν. Όπως αναφέρουν ανώτατα κομματικά στελέχη αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας,  η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκουν να αποκρύψουν το πρόγραμμα τους.

Ωστόσο μια νέα αναφορά του αρχηγού της Ν.Δ. σε συζήτηση με ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων σήμερα το πρωί περί επταήμερης εργασίας, προκάλεσε την νέα αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θέλει να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα, το πενθήμερο και το οκτάωρο.

Με τη νέα γενιά στελεχών και επιτυχημένους υπουργούς θα προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Σημειώνεται ότι μετά την έντονη γκρίνια και δυσαρέσκεια που ακολούθησε την ήττα στις ευρωεκλογές αλλά και την αναστάτωση που προκάλεσαν οι μετατάξεις στο κοινοβούλιο συγγενικών προσώπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με συλλογικό τρόπο προβάλλοντας νέα και “καθαρά” πρόσωπα.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην παρουσίαση του προγράμματος επέλεξε να πλαισιωθεί από την υπουργό εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τον υπουργό εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας Ν. Ηλιόπουλο. Πρόκειται για την νέα γενιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με παρουσία στην κυβέρνηση που αποτιμάται ιδιαιτέρως θετικά. Με πρόσωπα της νέας γενιάς αλλά και στελέχη της πρώτης γραμμής, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και στελέχη που αντιπροσωπεύουν την συμμαχία με την κεντροαριστερά, όπως η υπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιλέξει να πλαισιωθεί και να “διορθώσει” την αρνητική εικόνα./ibna