Και επίσημα στις 7 Ιουλίου οι εκλογές στην Ελλάδα

Και επίσημα στις 7 Ιουλίου οι εκλογές στην Ελλάδα

Την προκήρυξη εκλογών στις 7 Ιουλίου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας που επισκέφτηκε πριν λίγη ώρα το Προεδρικό Μέγαρο. Όπως τόνισε από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών και την νίκη της Ν.Δ. διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου- η λήξη της συνταγματικής θητείας ήταν τον Οκτώβριο-, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της οικονομίας. “Έχουμε μπει σε έναν ενάρετο κύκλο που δεν πρέπει να διαταραχθεί και δεν πρέπει να διακινδυνεύσουν οι θυσίες και οι κόποι του Ελληνικού λαού”, είπε χαρακτηριστικά ο απερχόμενος πρωθυπουργός, με τον Προκόπη Παυλόπουλο να κάνει αποδεκτή την πρόταση της κυβέρνησης.

Παρουσιάζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Στην συνέχεια ο απερχόμενος πρωθυπουργός σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία. Βασικοί πυλώνες της κυβερνητικής πρότασης του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας-500.000 στην τετραετία-, η αύξηση των μισθών και η συνέχεια στην αύξηση του κατώτατου, η δικαιότερη φορολογία με ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη και τους αγρότες, η αναδιοργάνωση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης καθώς και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Παράλληλα, στους άξονες του προγράμματος θα είναι η στήριξη της νέας γενιάς με την δημιουργία θέσεων εργασίας, επενδυτικών ευκαιριών με σεβασμό στο περιβάλλον και ενίσχυση της καινοτομίας αλλά και της δίκαιης ανάπτυξης. Όπως υπογραμμίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοστολογημένο και ρεαλιστικό με στόχο την είσοδο στη νέα εποχή μετά την κρίση και τα μνημόνια μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται απόψε να θέσει το δίλημμα των εκλογών: Θα συνεχίσει η Ελλάδα στην αναπτυξιακή πορεία της με στιβαρά και σταθερά βήματα ή θα επιστρέψει στον φαύλο κύκλο της λιτότητας; Σε αυτό το πλαίσιο κεντρικό σημείο στην σημερινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αποτίμηση του κυβερνητικού έργου ενώ η πίεση για προγραμματική αντιπαράθεση με τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ενταθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε τομέα επισημαίνεται το τι παρέλαβε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τι παραδίδει τι σχεδιάζει για την επόμενη τετραετία και τι πρέπει να αποτραπεί, παραθέτοντας το σχέδιο της Ν.Δ./ibna