Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Θα απαντήσουμε κατάλληλα» για τα εντάλματα σύλληψης για το Fatih

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Θα απαντήσουμε κατάλληλα» για τα εντάλματα σύλληψης για το Fatih

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκιάς εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις πληροφορίες στο  Τύπο σχετικά με τις πληροφορίες για εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η ελληνοκυπριακή διοίκηση για τους υπαλλήλους του γεωτρύπανου μας Fatih και όσων εταιρειών συνεργάζονται με την ΤPAO.

Aν αληθεύει η απόφαση αυτή, που παραβιάζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και τους αγνοεί, τότε δεν θα έχει καμία ισχύ για εμάς. Αν έχει συμπεριφερθεί με τέτοιο θράσος να μην έχει κανένας αμφιβολία πως θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση.”

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αφού αναφέρει πως η απόφαση αυτή δεν συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο καθώς δεν έχουν καθοριστεί τα θαλάσσια σύνορα αναφέρει πως η Άγκυρα θα ξεκινήσει τια απαραίτητες νομικές ενέργειες

«Δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα αυτές οι κενές  ενέργειες της ελληνοκυπριακής διοίκησης που έχουν στόχο να σταματήσουμε τις έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας.

Η Τουρκία και για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της αλλά και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά των Τουρκοκυπρίων θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις έρευνες και γεωτρήσεις της όπως τις σχεδιάζει»./ibna