Αλβανία: Η αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί μετά από διαρροές συνομιλιών

Αλβανία: Η αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί μετά από διαρροές συνομιλιών

Η δημοσίευση από τη γερμανική εφημερίδα BILD έξι τηλεφωνικών συνομιλιών από ένα αρχείο που είναι γνωστό στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τον αριθμό «339», και διέρρευσε από την αλβανική εισαγγελία, προκάλεσε πολιτική διαμάχη στη χώρα.

Σε αυτές τις συνομιλίες, ακούγεται ένας περιβόητος γκάνγκστερ, ο Astrit Avdylaj, ο οποίος συζητά τις επικείμενες εκλογές με δυο Σοσιαλιστές δημάρχους και με μερικά άλλα στελέχη των Σοσιαλιστών. Δύο από τις συνομιλίες αυτές φαίνεται να δείχνουν ότι ο Avdylaj πρότεινε πως θα έκανε ό,τι μπορούσε για να καταφέρει την εκλογή του Ilir Ndraxhi ως βουλευτή του σοσιαλιστικού κόμματος για την εκλογική περιφέρεια του Δυρραχίου.

Ο Ndraxhi ήταν τέταρτος στον κατάλογο του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην εκλογική περιφέρεια του Δυρραχίου και αργότερα εξελέγη βουλευτής.

Μετά τη δημοσίευση αυτών των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος στην αντιπολίτευση, ο Lulzim Basha δήλωσε ότι «χρειάζεται μια λύση και αυτό περιλαμβάνει την παραίτηση του Πρωθυπουργού Edi Rama».

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει ακόμη αντιδράσει, αλλά ο σοσιαλιστής βουλευτής, Ulsi Manja, δήλωσε ότι ο φάκελος της δίωξης «χρησιμοποιείται για πολιτικά κέρδη». Από την άλλη, η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με αυτή τη διαρροή./ibna