Βουλγαρία: Συνεργασία στον τουριστικό τομέα με Β-Ε και Αλγερία

Βουλγαρία: Συνεργασία στον τουριστικό τομέα με Β-Ε και Αλγερία

Η Σόφια και το Σεράγεβο μπορούν να συνεργαστούν με πιο εντατικούς ρυθμούς στον τομέα του τουρισμού, αναδεικνύοντας και προωθώντας από κοινού ενδιαφέροντες προορισμούς, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, Nikolina Angelkova, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Mirko Šarović.

Η συνάντηση της κ. Angelkova με τον κ. Šarović πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου για τις βιώσιμες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού.

Ο κ. Šarović χαιρέτισε την ιδέα να προωθήσει ενεργά την περιοχή των Βαλκανίων σε επισκέπτες από το εξωτερικό, ιδίως από την Ασία και κάλεσε την κ. Angelkovaνα επισκεφθεί το Σεράγεβο. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι η υπογραφή ενός μνημονίου μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού θα καθορίσει το πλαίσιο επίτευξης των επιθυμητών στόχων.

Εξάλλου, η κ. Angelkova συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού της Αλγερίας, Abdelkader Benmessaoud, με τον οποίο συζήτησαν σχέδια δράσεων για κοινές πρωτοβουλίες και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στον τουριστικό τομέα./IBNA