Ο Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Ερντογάν

Ο Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Ερντογάν

Για περίπου δυο ώρες συνομιλούσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη συνάντηση τους που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στην περιοχή Cengelkoy στην ανατολική όχθη της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας ο οποίος επισκέφθηκε τον Τούρκο πρόεδρο στην πρόσφατα κανονισμένη συνάντηση, επίσημα συζήτησε το προσφυγικό , ζητήματα ασφάλειας και διασυνοριακής συνεργασίας.

Όμως ο Ερντογάν διατηρεί και σχέση εμπιστοσύνης με τον Αβραμόπουλο από την εποχή που ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη και ο Έλληνας πολιτικός, τον είχε επισκεφθεί στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης. Στη συνάντηση των δυο ανδρών πιθανότατα  τέθηκαν και ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, της κυβερνητικής αλλαγής η οποία επίκειται στην Ελλάδα και οι σχέσεις Τουρκίας-E.Eπου έχουν σχέση και με τις εξελίξεις στην Κύπρο.  Στις συνομιλίες παραβρέθηκαν και ο εκπρόσωπος της Τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, αλλά και ο πρέσβης της Ε.Ε στην Άγκυρα Κρίστιαν Μπέργκερ.

Ο Τούρκος πρόεδρος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να γιορτάσει τη θρησκευτική γιορτή των Μουσουλμάνων Μπαϊράμι αλλά και για να ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα 20 ημέρες πριν τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 23 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε και με τον  υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως και τον υπουργό Εσωτερικών της Tουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος  μετά από το ταξίδι τους στην Τουρκία έρχεται στην Αθήνα και αναμένεται να  συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη./ibna