Ο υπάλληλος της Ύπατης Αρμοστείας της UNMIK κηρύσσεται ανεπιθύμητο πρόσωπο στο Κοσσυφοπέδιο

Ο υπάλληλος της Ύπατης Αρμοστείας της UNMIK κηρύσσεται ανεπιθύμητο πρόσωπο στο Κοσσυφοπέδιο

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου κήρυξε τον Ρώσο πολίτη, Mikhail Krasnoshchenkov, ο οποίος εργάζεται για την Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK), ανεπιθύμητο πρόσωπο.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ramush Haradinaj, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από ενέργειες που διεξήγαγε ο Ρώσος υπήκοος κατά παράβαση της συνταγματικής τάξης στο Κοσσυφοπέδιο.

«Η απόφαση που ελήφθη εναντίον αυτού του ατόμου που εργάζεται για τον ΟΗΕ έχει σχεδιαστεί για να τον κάνει να εγκαταλείψει το έδαφος του Κοσσυφοπεδίου. Καλώ τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο να σεβαστεί την απόφαση», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Ρώσος υπήκοος, ο οποίος εργάζεται για την UNMIK, έχει τοποθετήσει οδοφράγματα στο δρόμο για να εμποδίσει την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου να περάσει από εκεί κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που είχε ως στόχο τη σύλληψη πολλών αξιωματούχων της αστυνομίας και ατόμων υπόπτων για διαφθορά και οργανωμένο έγκλημα.

Εν τω μεταξύ, η Εισαγγελία στη Μιτρόβιτσα απαίτησε την άρση της ασυλίας του εν λόγω προσώπου. Από την πλευρά της, η UNMIK δήλωσε ότι θα στείλει το αίτημα στον ΟΗΕ./ibna