Κύπρος: Επαναλαμβανόμενες τουρκικές προκλήσεις στη Δένεια

Κύπρος: Επαναλαμβανόμενες τουρκικές προκλήσεις στη Δένεια

Τούρκοι αγρότες συνοδεία στρατιωτών κλέβουν τις σοδειές Ε/κ

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Συνεχίζονται οι προκλήσεις των Τούρκων και στο εσωτερικό της Κύπρου. Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Δένεια, Τ/κ και Τούρκοι αγρότες θέρισαν σοδιές Ε/κ αγροτών, συνοδεία οπλισμένων Τούρκων στρατιωτών. Στο σημείο έσπευσαν μέλη των ΗΕ εφόσον δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα ανάλογο κρούσμα.

Όπως τονίζουν και τοπικοί παράγοντες στη Δένεια, υπάρχει ο φόβος ότι θα αντιδράσουν οι Ε/κ αγρότες εφόσον οι ίδιοι νιώθουν ανήμποροι να κάνουν το οτιδήποτε για να αποτρέψουν την κλοπή όπως λένε της σοδειάς τους. Η επέμβαση των ΗΕ είχε ως αποτέλεσμα τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής να εγκαταλείψουν την περιοχή τόσο οι Τούρκοι και οι Τ/κ που είχαν συγκεντρωθεί με τα αγροτικά τους οχήματα στην περιοχή, όσο και οι στρατιώτες που τους συνόδευαν. Ωστόσο επέστρεψαν μετά από μερικές ώρες.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται για άλλη μια φορά  ως έκρυθμη και την ίδια ώρα αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία από την κυπριακή κυβέρνηση εφόσον δεν είναι απίθανο ένα περιφερειακό επεισόδιο στην περιοχή και ενώ οι προκλήσεις είναι επαναλαμβανόμενες./ibna