ΣΥΡΙΖΑ: Λάβαμε το μήνυμα, συστρατευόμαστε για την νίκη στις εθνικές εκλογές με το βλέμμα στην κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ: Λάβαμε το μήνυμα, συστρατευόμαστε για την νίκη στις εθνικές εκλογές με το βλέμμα στην κοινωνία

“Λάβαμε το μήνυμα των πολιτών στις ευρωεκλογές, δουλεύουμε για την αναγκαία νίκη στις εθνικές εκλογές, στρεφόμαστε στην κοινωνία, αναδεικνύουμε το πρόγραμμα και τις θέσεις μας, ανασυντασσόμαστε με όλα τα στελέχη μας στην μάχη”. Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε για περισσότερες από 4 ώρες το απόγευμα της Τετάρτης στο γραφείο του κόμματος, όπως μετέφερε ανώτατο κομματικό στέλεχος.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στην συζήτηση, που έγινε σε βαρύ κλίμα μεν αλλά με διάθεση συσπείρωσης, τονίστηκε ότι το κόμμα οφείλει άμεσα να οργανώσει την μάχη για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Τρεις ημέρες μετά την βαριά ήττα από τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν ότι πρέπει να ληφθεί υπόψιν το μήνυμα των πολιτών, με το βλέμμα στην προοπτική και το μέλλον της κοινωνίας, με ταυτόχρονη μάχη στο ιδεολογικό πεδίο με στόχο την νίκη.

“Νίκη που είναι αναγκαία για την χώρα και εφικτή”, υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές. Άλλωστε μετά το πρώτο σοκ της εκλογικής ήττας την Κυριακή, ο Αλ. Τσίπρας και τα στελέχη καλούν σε γενική “επιστράτευση” με την αξιοποίηση όλου του κομματικού μηχανισμού προκειμένου να δοθεί η μάχη των εκλογών με αξιώσεις. Και φυσικά να αποφευχθεί η εσωστρέφεια και η εσωκομματική διαμάχη.

Στις εξαντλητικές συζητήσεις και διεργασίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζεται ότι μπροστά στις εθνικές κάλπες θα αντιπαρατεθούν δυο διακριτά πολιτικά σχέδια για το μέλλον της χώρας και της κοινωνίας. Σε αυτό το επίπεδο, το κόμμα του Αλ. Τσίπρα μέσα από περιοδείες όλων των στελεχών, κομματικών και κυβερνητικών, σε όλη την Ελλάδα και ανοιχτές συνελεύσεις της προοδευτικής συμμαχίας θέτει ως στόχο αφενός την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, αφετέρου του προγράμματος της επόμενης τετραετίας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, βασικοί άξονες του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης με έμφαση στην παραγωγή και την καινοτομία, η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, ενίσχυση μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, το κοινωνικό κράτος και η ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

Εξάλλου μεγάλο μέρος της κριτικής που ασκήθηκε για τις αιτίες της ήττας ήταν αφενός η επικοινωνιακή αδυναμία που παρουσιάστηκε σε σημαντικές στιγμές αλλά και η έλλειψη ισχυρών πολιτικών στήριξης της μεσαίας τάξης./ibna