Άγκυρα προς Βρυξέλλες για Κύπρο: «Δεν έχετε δικαίωμα να καθορίζετε τα σύνορα των χωρών μελών σας»

Άγκυρα προς Βρυξέλλες για Κύπρο: «Δεν έχετε δικαίωμα να καθορίζετε τα σύνορα των χωρών μελών σας»

Η  Άγκυρα αντέδρασε άμεσα στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης της Επιτροπής. που παγώνει το άνοιγμα και την ολοκλήρωση κεφαλαίων με την Τουρκία!

«Η Ε.Ε. ή κάποιο μέλος της, δεν έχουν την αρμοδιότητα ούτε και το δικαίωμα  να καθορίσουν τα σύνορα μια τρίτης χώρας.  Άρα, η Ε.Ε δεν μπορεί να καθορίσει τα σύνορα μιας χώρας μέλους επειδή το ζήτησε η «διοίκηση των ελληνοκύπριων» ή η Ελλάδα!» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Faruk Kaymakci. Με τη δήλωση αυτή η Τουρκία αμφισβητεί τα σύνορα της Ε.Ε. και δίνει οδηγίες στον τρόπο λειτουργίας των Βρυξελλών!

«Είναι μεγάλο λάθος η ένταξη της νοτίου Κύπρου στην ΕΕ» πρόσθεσε ο Kaymakci.

O ίδιος ανέφερε πως «έκθεση  δεν αξιολογεί με ακρίβεια την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα και δεν είναι δυνατόν για την Άγκυρα να δεχθεί τις άδικες επικρίσεις που περιέχει η έκθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος υφυπουργός τόνισε πως «η Τουρκία είναι κομμάτι της Ευρώπης και παρά τα εμπόδια συνεχίζει την διαδικασία ένταξης. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι κύκλοι που προσπαθούν να απομακρύνουν την ΕΕ από τις αξίες της Ε.Ε».

Ο Kaymakci επέκρινε σφοδρά την Επιτροπή και ανέφερε πως «είναι απαράδεκτο να γίνεται αναφορά στην τρομοκρατική οργάνωση FETO (σ.σ.Γκιουλενιστές) σαν να είναι ένα πολιτικό κίνημα». Η Άγκυρα υποστηρίζει αναφέρει πως η FETO βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Erdogan το 2016»./ibna