Η ιταλική Bonatti αναλαμβάνει τον Turkish Stream στην Βουλγαρία

Η ιταλική Bonatti αναλαμβάνει τον Turkish Stream στην Βουλγαρία

Με ανακοίνωση του ο κρατικός διαχειριστής δικτύων φυσικού αερίου Bulgartransgaz έκανε γνωστό ότι ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Bonatti θα αναλάβει την κατασκευή της συνέχειας του αγωγού Turkish Stream επί βουλγαρικού εδάφους για την μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στα Βαλκάνια, στην Σερβία κατά την πρώτη φάση και στην Ουγγαρία στην συνέχεια.

Η κοινοπραξία, η οποία περιλαμβάνει επίσης την γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Max Streicher και την ρωσική εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο TMK, θα πάρει την θέση της κοινοπραξίας που ηγείτο η Arkad Engineering από την Σαουδική Αραβία.

Η Bulgartransgaz απέρριψε την πρόταση της κοινοπραξίας Arkad, η οποία προοριζόταν να κατασκευάσει τον συνδετικό αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ της Βουλγαρίας και της Σερβίας, καθότι η εν λόγω κοινοπραξία δεν κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα μέχρι την λήξη της προθεσμίας που ήταν η 27η Μαΐου.

Από τα 30 απαραίτητα έγγραφα, κατατέθηκαν μόνο τα 4.

Η νέα σύμβαση κατασκευής πρέπει να υπογραφεί τον Ιούνιο.

Η Bulgartransgaz δεν περιμένει να υπάρξει καθυστέρηση στο έργο.

Σύμφωνα με τα σχέδια, η κατασκευή του αγωγού θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 615 ημέρες και το έργο να είναι έτοιμο προς παράδοση πριν από το τέλος του 2020, έναντι του αντιτίμου των 1,12 δις. ευρώ./ibna