Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας αμφισβητεί τον ελληνικό εναέριο χώρο

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας αμφισβητεί τον ελληνικό εναέριο χώρο

Ο Χουλουσί Ακάρ αμφισβήτησε τον εναεριο χώρο της Ελλάδος και κατηγόρησε πως ειναι παγκόσμια πρωτοτυπία η κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο.

“Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στον κόσμο. Ούτε στην ιστορία αλλά ούτε σήμερα. Τα χωρικά ύδατα 6 μίλια αλλά ο εναέριο χώρος 10 μίλια. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η θέση των Ελλήνων είναι «πως αυτό ισχύει απο το 1931 και δεν μας είπατε κάτι. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Oi Έλληνες λένε όλο παραβίαση, παραβίαση. Το πλοίο μας βρίσκεται έξω από το όριο των 6 μιλίων, είμαστε στα διεθνή ύδατα. Ας πούμε πως πονάει το δόντι ενός αξιωματικού μας. Τον επιβιβάζουν στο ελικόπτερο το οποίο απογειώνεται. Παραβίαση εναέριου χώρου! Διότι τα χωρικά ύδατα είναι 6 μίλια, ο εναέριος χώρος 10 μίλια. Μας λένε πως παραβιάζουμε τον εναέριο χώρο. Αυτά είναι δύσκολα θέματα προς επίλυση, όμως τα έχουμε μπροστά μας», δήλωσε ο Ακάρ.

Στην ομιλία του σε δείπνο ιφτάρ προς τους Τούρκους δημοσιογράφους ο Ακάρ ανέφερε πως μέχρι σήμερα οι Έλληνες απέφευγαν να μιλούν για όλα τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις των δύο χωρών.

«O σημερινός υπουργός Άμυνας της Ελλάδος Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Από τότε συζητούσαμε αλλά «τότε πετούσαν την μπάλα στην κερκίδα», Μας έλεγαν πως «αυτά είναι πολιτικά θέματα, εμείς είμαστε αξιωματικοί», κτλ. Τώρα είπαμε «Ευάγγελε αφού έγινες και πολιτικός έλα τώρα έλα να συζητήσουμε», δήλωσε ο Ακάρ./ibna