Το Κοσσυφοπέδιο απαιτεί δικαιοσύνη για τη γενοκτονία από τους Σέρβους

Το Κοσσυφοπέδιο απαιτεί δικαιοσύνη για τη γενοκτονία από τους Σέρβους

Είκοσι χρόνια μετά το τέλος του τελευταίου πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο, οι αρχές της χώρας απαιτούν την καταδίκη της σερβικής γενοκτονίας.

Ο κοινοβουλευτικός ομιλητής του Κοσσυφοπεδίου, Kadri Veseli, δήλωσε σήμερα ότι το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένη δράση για να ζητήσει δικαιοσύνη για τη σερβική γενοκτονία στο Κοσσυφοπέδιο.

«Το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να αποδώσει δικαιοσύνη για τη γενοκτονία των Σέρβων και στη συνέχεια να ζήσει ειρηνικά με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας», δήλωσε ο Veseli.

Κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να ενωθούν και να συμφωνήσουν στη δημιουργία του διεθνούς δικαστηρίου για τα σερβικά εγκλήματα.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός Ramush Haradinaj ότι η Σερβία αρνείται να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα.

«Δύο δεκαετίες αργότερα, η Σερβία αρνείται να παραδεχθεί την αλήθεια, αλλά οι άνθρωποι του Κοσσυφοπεδίου δεν θα ξεχάσουν ποτέ το παρελθόν», δήλωσε ο Haradinaj.

Ο Βρετανός πρεσβευτής στο Κοσσυφοπέδιο, ο Ruairi O’Connell δήλωσε σήμερα ότι κάθε θύμα αξίζει δικαιοσύνη.

“Η συμφιλίωση αρχίζει ακούγοντας την αλήθεια. Πρέπει να παραδεχθούμε τι συνέβη στο Κοσσυφοπέδιο. Μου άγγιξαν τα λόγια μιας γυναίκας σήμερα που μου είπε: «Δεν θέλουμε εκδίκηση, αλλά δικαιοσύνη και δεν θέλουμε να ξανασυμβεί», δήλωσε ο Βρετανός διπλωμάτης./ibna