Η αντιπολίτευση στο Κοσσυφοπέδιο σκέφτεται να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας

Η αντιπολίτευση στο Κοσσυφοπέδιο σκέφτεται να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο Κοσσυφοπέδιο, η Δημοκρατική Συμμαχία του Κοσσυφοπεδίου (LDK) και το Κόμμα Αυτοπροσδιορισμού θα αρχίσουν να συντονίζουν τις προσπάθειές τους σε μια προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Ramush Haradinaj.

Ο ηγέτης του LDK, Isa Mustafa, λέει ότι αυτή την εβδομάδα θα συναντηθεί με τον ηγέτη του αυτοπροσδιορισμού Albin Kurti για να συζητήσει την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας για την σημερινή κυβέρνηση. Ο Μουσταφά είπε ότι θα συναντηθεί επίσης με τον αρχηγό του PSD, Shpend Ahmeti. Ωστόσο, το μέγιστο ποσοστό των ψήφων που μπορούν να εξασφαλίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι 56, ενώ για την ανατροπή της κυβέρνησης απαιτούνται 61 ψήφοι.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ελπίζουν στην υποστήριξη βουλευτών της πλειοψηφίας που διαφωνούν με τις κυβερνητικές πολιτικές.

Πάει καιρός τώρα που ο ηγέτης αυτοπροσδιορισμού ξεκίνησε μια εθνική εκστρατεία με τίτλο «Ενάντια στον συνασπισμό κλεφτών», όπου κατηγόρησε την σημερινή κυβέρνηση ότι ελέγχει πολλά ανεξάρτητα ιδρύματα.

Από την άλλη πλευρά, ο ηγέτης του LDK κατηγόρησε την σημερινή κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη για την αποτυχία της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, για την εφαρμογή κακών οικονομικών πολιτικών αλλά και για το υψηλό επίπεδο διαφθοράς και νεποτισμού./ibna