Οκτώ νέες γεωτρήσεις τους επόμενους 24 μήνες ανακοίνωσε η Λευκωσία

Οκτώ νέες γεωτρήσεις τους επόμενους 24 μήνες ανακοίνωσε η Λευκωσία

Σε οκτώ γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, έξι ερευνητικές και δύο επιβεβαιωτικές, θα προχωρήσει η Λευκωσία μέσα στην επόμενη διετία, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

«Οι δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ συνεχίζονται. Προγραμματίζονται τους επόμενους 24 μήνες οκτώ γεωτρήσεις. Έξι ερευνητικές και δύο επιβεβαιωτικές», δήλωσε ο ίδιος κατά την παρουσίαση του έργου του υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για την περίοδο Μαρτίου 2018 – Απριλίου 2019.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης δεν θέλησε να αναφερθεί συγκεκριμένα στο πού ακριβώς θα γίνουν οι γεωτρήσεις, ωστόσο όπως είπε οι στόχοι είναι ήδη εντοπισμένοι και γίνεται επεξεργασία γύρω από αυτούς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο προγραμματισμός είναι να αρχίσουν τέλη του τρέχοντος έτους με αρχές του 2020.

Ανέφερε ακόμα ότι εξετάζονται ξανά οι επιλογές για εκμετάλλευση.

Η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται στα τελικά στάδια αδειοδότησης του τεμαχίου 7.

Ο υπουργός Ενέργειας κατά τον απολογισμό του έργου που έχει επιτελεσθεί εμμέσως επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η Λευκωσία η κοινοπραξία που διαχειρίζεται το εν λόγω κοίτασμα έχουν καταλήξει επί των ποσοστών μεριδίων.

Ο ίδιος δεν θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος για τους νέους όρους λέγοντας πως η συμφωνία επί του θέματος είναι περίπλοκη και θα ανακοινωθεί μετά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας τις επόμενες μέρες./ibna