Καταδίκη του βανδαλισμού της Βουλής

Καταδίκη του βανδαλισμού της Βουλής

Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας “Ρουβίκωνας” στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ομάδα 30 ατόμων κινήθηκε από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πετώντας κόκκινη μπογιά στον τοίχο του κοινοβουλίου, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον φυλακισμένο για την συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη”, Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας μετά τις απορρίψεις των αιτημάτων αδείας που έχει καταβάλλει. Ένα άτομο συνελήφθη ενώ διενεργείται έρευνα από τις Αρχές καθώς οι υπόλοιποι διέφυγαν μέσα στον κόσμο που βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος.

Για μια “απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική” ενέργεια που δεν προσφέρει τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. “Ιδιαίτερα δε, μέσα στην προεκλογική περίοδο, οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν”, σημείωσε. “Τέτοιες ενέργειες είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και ουδεμία σχέση έχουν με τους κοινωνικούς αγώνες”, σχολίασε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για μια αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού “που βρίσκει απέναντί της σύσσωμη την Αριστερά και τον δημοκρατικό κόσμο”.

Ν.Δ.: Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Για την “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” μίλησε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας που θέτει πολύ ψηλά τα θέματα της ασφάλειας και της ανάγκης ενισχυμένης αστυνομικής δράσης και παρουσίας στην Αθήνα. “Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους που σε 4 ημέρες έχει εκλογές και δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε το κτήριο που συμβολίζει την Ελληνική Δημοκρατία”, σημείωσε ενώ συνδέοντας την επίθεση με τις εκλογές της 26ης Μαΐου, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως “οι υπαίτιοι της σημερινής ντροπής ας γνωρίζουν απο τώρα ότι η πρωτοφανής ανομία θα λάβει τέλος πολύ σύντομα, με την ψήφο του ελληνικού λαού”.

Η “selfie” των ακροδεξιών

Την καταδίκη τους εξέφρασαν όλα τα δημοκρατικά κόμματα του κοινοβουλίου. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση βουλευτών της νεοναζιστικής χρυσής αυγής οι οποίοι με “selfie” μπροστά στις μπογιές στους τοίχους της βουλής την οποία χαρακτηρίζουν… “οίκο ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ”.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει πραγματοποιήσει σειρά βανδαλισμών σε κρατικά κτήρια, κομματικά γραφεία,  επιχειρήσεις αλλά και πρεσβείες. Το τελευταίο διάστημα με αφορμή την απεργία πείνας του φυλακισμένου σε ισόβια για τρομοκρατία οι ενέργειες έχουν ενταθεί. Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης για το εαν θα παραχωρηθεί ή όχι η άδεια./ibna