Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ ο Δημήτρης Χριστόφιας

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ ο Δημήτρης Χριστόφιας

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από το Σάββατο, 18 Μαΐου και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από σήμερα, 20 Μαΐου λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης.

“Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη”, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Προστίθεται ότι ο Υπουργός Υγείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενή, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως κατέρχεται στην Κύπρο και γιατρός από το Ισραήλ για να εξετάσει τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μηνύματα συμπαράστασης

Άπαντες στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου, με το που έγινε γνωστή η περιπέτεια υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας απέστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στον ίδιο και στην οικογένειά του.

Τον Δημήτρη Χριστόφια επισκέφθηκαν τόσο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καμιά φορά όταν αντικρίσεις την πραγματικότητα διερωτάσαι πόσο μικροί  γινόμαστε μέσα από εκφράσεις που σε ώρες οργής μπορούν να λεχθούν ή και σαν αποτέλεσμα της αντιπαλότητας».

Και πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό είναι ότι τα αισθήματα παραμένουν αισθήματα και θα πρέπει να πω ότι με τον Δημήτρη Χριστόφια… Μιλούμε για μια ζωή, πολιτική διαδρομή που διανύσαμε από τα χρόνια της νεολαίας μέχρι και τώρα»./ibna