Το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία έχουν μέχρι τον Ιούνιο να ολοκληρώσουν τις συμφωνίες

Το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία έχουν μέχρι τον Ιούνιο να ολοκληρώσουν τις συμφωνίες

Το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία πραγματοποίησαν σήμερα κοινή κυβερνητική συνάντηση χωρίς την παρουσία των αντίστοιχων πρωθυπουργών. Τη συνάντηση προήδρευαν οι αναπληρωτές τους, Erion Brace και Fatmir Limaj.

Αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Fatmir Limaj, ο οποίος ζήτησε συγκεκριμένη δράση.

«Αυτό που μπορώ να πω σήμερα είναι ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις τέσσερις συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι δύο κυβερνήσεις στο Pec. Έχουμε μέχρι τον Ιούνιο να εφαρμόσουμε αυτές τις συμφωνίες», δήλωσε ο Limaj.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Erion Brace, δήλωσε ότι οι Αλβανοί έχουν περισσότερες υποχρεώσεις τώρα.

«Πρώτον, αγορές, υπηρεσίες και κινητικότητα. Δεύτερον, ασφάλεια. Τρίτον, τον πολιτισμό και τη διασπορά και, τέλος, τη διπλωματική δράση και την πολιτική συνεργασία. Όσον αφορά την πρώτη περιοχή, πρέπει να πω ότι εργαζόμαστε σκληρά με το Κοσσυφοπέδιο και τις άλλες τέσσερις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για τη δημιουργία μιας ελεύθερης οικονομικής ζώνης, μιας ζώνης όπου η νομοθεσία στις χώρες μας θα διευκολύνει το ελεύθερο εμπόριο και την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών», είπε ο Brace./ibna