Τσίπρας και Μητσοτάκης συνεχίζουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές

Τσίπρας και Μητσοτάκης συνεχίζουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές

Λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, συνέχισαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες με ομιλίες στον Πειραιά και στα Χανιά της Κρήτης αντίστοιχα.

Μιλώντας σε υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, ο Τσίπρας δήλωσε ότι οι προσπάθειες για την εγκαθίδρυση μιας εποχής “μεταδημοκρατίας” στη χώρα απέτυχαν, προσθέτοντας ότι είναι πλέον καιρός ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια να ελέγξουν τη βούληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε στις γενικές εκλογές του 2015 που έφεραν στην εξουσία το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός προέβλεψε ότι οι δημοσκοπήσεις που βάζουν το κόμμα του πίσω από τη Νέα Δημοκρατία θα αποδειχθούν λανθασμένες τη νύχτα των ευρωπαϊκών εκλογών της 26ης Μαΐου. Σε μια νέα επίθεση στο κεντροδεξιό κόμμα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η ΝΔ συμπορευόταν πάντα με τους “πιο σφοδρούς των πιστωτών μας”, προσθέτοντας ότι “ο λαός έχει καταλάβει” τη διαφορά μεταξύ των πολιτικών που προτείνει η κυβέρνηση και εκείνων που διατυπώνονται από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Κρήτη με ένα μήνυμα ενότητας προς τους ψηφοφόρους. Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση, είπε “μαζί θα κερδίσουμε, ενωμένοι και όχι διαιρεμένοι”. Ο Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι οι εκλογές της 26ης Μαΐου θα σηματοδοτήσουν την αρχή μιας «πολιτικής αλλαγής» στην Ελλάδα.

Ο συντηρητικός πολιτικός εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον των ηθικών διαπιστευτηρίων του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «προσποιείται ότι είναι με τους πολλούς […] και καταλήγει να ταξιδεύει με γιοτ», αναφερόμενος στην πρόσφατη αποκάλυψη των διακοπών του Πρωθυπουργού το καλοκαίρι του 2018.

Ο Μητσοτάκης συνέχισε επικρίνοντας το χειρισμό της οικονομίας από την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «οι Έλληνες ξέρουν τι έχουν βιώσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια και δεν θέλουν να το ξαναζήσουν». Πρόσθεσε δε ότι σχεδιάζει να υιοθετήσει πολιτικές ενίσχυσης της ανάπτυξης που ωφελούν όλο τον ελληνικό λαό. Επιπλέον, επανέλαβε την πρόθεσή του να μειώσει τους φόρους εάν κερδίσει τις φετινές βουλευτικές εκλογές, προσθέτοντας ότι δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα του πρωθυπουργού, υποσχόμενος κάτι που δεν μπορεί να παραδώσει./ibna