Άμεσα εφαρμόζονται τα θετικά μέτρα

Άμεσα εφαρμόζονται τα θετικά μέτρα

Σε εφαρμογή τίθενται την Δευτέρα οι μειώσεις στην φορολογία στα τρόφιμα και στην εστίαση ενώ από σήμερα ξεκινά να πιστώνεται στους λογαριασμούς 2.5 εκατομμύρια δικαιούχων η 13η σύνταξη.

Πρόκειται για τα μόνιμα μέτρα που ψήφισε την Τετάρτη η Ελληνική βουλή και τα οποία θα έχουν άμεση εφαρμογή. Έως την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαΐου θα καταβληθούν και οι συντάξεις του Ιουνίου, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση Τσίπρα για “προεκλογικά δώρα”.

Στο μεταξύ, από το συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο  επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Πίτερ Ντόλμαν προέβη σε συστάσεις για το πακέτο μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης. “Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες είναι κινήσεις στην αντίθετη κατεύθυνση, με ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την κουλτούρα πληρωμών”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όπως σημείωνε κυβερνητικός παράγοντας, ο ρόλος του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι πλέον συμβουλευτικός και δεν έχει ουδεμία εμπλοκή στην πολιτική που ασκεί η Ελληνική κυβέρνηση. “Οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται με το παραπάνω. Ο τρόπος που θα πιάνονται στόχοι είναι ζήτημα της κυβέρνησης και αυτό θα γίνει με στόχο την στήριξη των πολλών και των αδύναμων”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άλλωστε σύμφωνα με τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων από το χθεσινό Eurogroup φάνηκε πως οι θεσμοί δεν αιφνιδιάστηκαν από το πακέτο μέτρων./ibna