Η πρεσβεία των ΗΠΑ επέβαλλε κυρώσεις στους Κοσοβάρους αξιωματούχους που εμπλέκονται σε διαφθορά

Η πρεσβεία των ΗΠΑ επέβαλλε κυρώσεις στους Κοσοβάρους αξιωματούχους που εμπλέκονται σε διαφθορά

Η αμερικανική πρεσβεία στην Πρίστινα εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, δεν θα εγκρίνονται βίζες εισόδου στις ΗΠΑ στα άτομα που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου αξίζουν ένα σύστημα δικαιοσύνης που θα αποδίδει ευθύνες στα άτομα που έχουν εμπλοκή σε θέματα διαφθοράς.

Η πλήρης ανακοίνωση:

«Οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου αξίζουν ένα σύστημα δικαιοσύνης που θα αποδίδει ευθύνες στα άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Από αυτή την άποψη, η Πρεσβεία των ΗΠΑ λαμβάνει μέτρα για να εξασφαλίσει ότι στα άτομα που εμπλέκονται σε μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς δεν θα εκδίδονται θεωρήσεις που θα τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για δουλειά ή τουρισμό.

Είναι πρακτική των προξενικών υπαλλήλων να εξετάζουν τα γεγονότα κάθε αίτησης θεώρησης, συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε παρεκκλίνουσων πληροφοριών που σχετίζονται με τον αιτούντα, και να καθορίζουν την καταλληλότητα για έκδοση βίζας βάσει των νόμων των ΗΠΑ. Λαμβάνουμε συνεχώς υπόψιν τους ισχυρισμούς και τα αποδεικτικά στοιχεία τυχόν διαφθοράς και εμπλοκής σε οργανωμένο έγκλημα στον καθορισμό των θεωρήσεων, κατά περίπτωση, για να περιορίσουμε όσους συμβάλλουν σε αυτά τα προβλήματα από τη λήψη θεωρήσεων για να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε δημόσια τις ανησυχίες μας ότι κανείς δεν είναι υπόλογος, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματούχων του Κοσσυφοπεδίου, για τη σαφή διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα που υπάρχει στην Pronto, την υπόθεση με τις ιταλικές βίζες, την απόδραση από τις φυλακές της Dubrava, τις εκτάσεις γης και τις υποθέσεις Apex, καθώς και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις»./ibna