Εν αναμονή κυβερνητικών αλλαγών τον επόμενο μήνα στη Βόρεια Μακεδονία

Εν αναμονή κυβερνητικών αλλαγών τον επόμενο μήνα στη Βόρεια Μακεδονία

Τον επόμενο μήνα, ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Zoran Zaev αναμένεται να κάνει αλλαγές στον κυβερνητικό συνασπισμό, μετά τα όχι και τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών. Ο ίδιος είπε ότι οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν υπουργούς, ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, δημάρχους, αλλά και αξιωματούχους του κόμματος.

«Πιστεύω ότι στις αρχές Ιουνίου θα καταλήξω στις απαραίτητες αλλαγές στα υπουργεία και τα θεσμικά όργανα της κεντρικής κυβέρνησης, ενώ μέχρι το τέλος Ιουνίου θα επικεντρωθούμε στην τοπική κυβέρνηση», δήλωσε ο Zaev.

Η Δημοκρατική Ένωση για την Ένταξη (DUI), η οποία είναι μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού, δήλωσε ότι ο ηγέτης του κόμματος, Ali Ahmeti, αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Zoran Zaev αυτήν την εβδομάδα. Ωστόσο, αυτό το DUI δεν συμφωνεί με τη θεώρηση ότι η απόδοση της κυβέρνησης αυτής είναι κακή.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Bujar Osmani, δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση επικεντρώθηκε στην εξωτερική πολιτική κατά τα δύο πρώτα έτη της θητείας της. Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομία θα είναι το επίκεντρο για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο οικονομικός εμπειρογνώμονας, Goran Rafajlovski, λέει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει ελάχιστα για την οικονομία.

«Ο υπουργός Οικονομικών δεν τήρησε τις εκκλήσεις για προοδευτικό φόρο, ο υπουργός Μεταφορών σταμάτησε έργα κεφαλαιώδους σημασίας, ενώ άλλα υπουργεία έχουν επίσης καταγράψει κακές επιδόσεις», δήλωσε ο Rafajlovski.

Εν τω μεταξύ, η αντιπολίτευση λέει ότι η σημερινή κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα προς λάθος κατεύθυνση./ibna