Σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης για τις δηλώσεις περί “νοθείας”

Σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης για τις δηλώσεις περί “νοθείας”

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η δήλωση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως στις εκλογές θα επιχειρηθεί να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα. Για “σοβαρότατο θεσμικό ατόπημα” έκανε λόγο ο υπουργός εσωτερικών που κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση.  “Γελοιοποίηση” και “μεγάλο άγχος” της Ν.Δ. μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας είπε συγκεκριμένα: “Υπάρχει ο φόβος και η αίσθηση -δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση– ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, εάν τα καταφέρουν και εάν τους το επιτρέψουμε ακόμα και να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα, δηλαδή την άποψη των Ελλήνων πολιτών. Τους λέμε, λοιπόν, ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι εκεί”.

Σχολιάζοντας την αναφορά του Λευτέρη Αυγενάκη, ο υπουργός εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι ελπίζει πως αυτό το “σοβαρότατο θεσμικό ολίσθημα” δεν εκφράζει συνολικά το κόμμα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει κατηγορηματικά τις “απαράδεκτες δηλώσεις” του γραμματέα του κόμματος του. “Οτιδήποτε λιγότερο θα συνιστά κακή υπηρεσία στη δημοκρατία και τους θεσμούς”, σημείωσε.

“Ακόμα κι αν διαπιστώνει ότι τα πολιτικά επιχειρήματα της παράταξής του στερεύουν, τα «παιχνίδια» με την εκλογική διαδικασία, δεν θα του προσφέρουν διέξοδο”, προσθέτει στην ανακοίνωση του ο υπουργός εσωτερικών.  “Ο Λευτέρης Αυγενάκης κατάφερε να γελοιοποιήσει τη ΝΔ αλλά και να αποκαλύψει το μεγάλο άγχος του αρχηγού της μπροστά στις κάλπες”, σχολίασε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο  κυβερνών κόμμα τονίζουν ότι η Ν.Δ. επιχειρεί να προλειάνει το έδαφος για την κατάρρευση της “πολιτικής απάτης” των δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σχολίαζαν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη η εικόνα που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις είναι “μαγική” και σε μεγάλη απόσταση από την πραγματικότητα. Για αυτό τον λόγο, εκτιμούν, ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και τα στελέχη του κόμματος του όσο πλησιάζουν οι κάλπες ρίχνουν τον πήχη./ibna