Υπουργείο Οικονομίας: Το εμπόριο μεταξύ της Βουλγαρίας και της Νότιας Αφρικής ανήλθε σε 221 εκατομμύρια δολάρια το 2018

Υπουργείο Οικονομίας: Το εμπόριο μεταξύ της Βουλγαρίας και της Νότιας Αφρικής ανήλθε σε 221 εκατομμύρια δολάρια το 2018

Το διμερές εμπόριο μεταξύ Βουλγαρίας και Νότιας Αφρικής ανήλθε σε 221 εκατομμύρια δολάρια το 2018, με βουλγαρικές εξαγωγές ύψους 178 εκατομμυρίων δολαρίων και εισαγωγές 43 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε στις 16 Μαΐου ο αναπληρωτής υπουργός οικονομίας της Βουλγαρίας, Luchezar Borissov.

Μιλώντας σε ένα Νοτιοαφρικανικό οικονομικό και επενδυτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η πρεσβεία της Νότιας Αφρικής και το Βουλγαρικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο Borissov ανέφερε ότι η Βουλγαρία θα ενθαρρύνει πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη αμοιβαία επωφελούς εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Borissov δήλωσε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ενίσχυσης της διμερούς εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Βουλγαρίας και Αφρικής.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βλέπουμε τον αυξημένο όγκο του αμοιβαίου εμπορίου τα τελευταία χρόνια», δήλωσε.

Ο Borissov δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια οι κύριες κατηγορίες προϊόντων που εξάγονται από τη Βουλγαρία στη Νότια Αφρική περιλαμβάνουν τα πετρελαϊκά προϊόντα, χάλκινες ράβδους, οι ηλεκτρικούς συσσωρευτές, ηλιέλαιο και έλαιο κνήκου, καθώς και τα φρούτα.

Τα προϊόντα που εισάγονται από τη Νότια Αφρική περιλαμβάνουν δέρμα προβάτου, μαλλί, άνθρακα, φορτηγά οχήματα και επιβατικά αυτοκίνητα.

«Θα θέλαμε να προσελκύσουμε επενδύσεις από τη Νότια Αφρική σε τομείς όπως η βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών, τα ηλεκτρονικά και η ηλεκτρονική αρχιτεκτονική, η κατασκευή μηχανών, η συμπαραγωγή εξαρτημάτων αυτοκινήτων, τα φαρμακευτικά προϊόντα και η γεωργία», δήλωσε ο Borissov./ibna