ΥΠ.ΕΞ. Τουρκίας για την απόφαση για την DHKP-C: «Η Ελλάδα είναι ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις»

ΥΠ.ΕΞ. Τουρκίας για την απόφαση για την DHKP-C: «Η Ελλάδα είναι ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις»

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με ανακοίνωσή του καταδικάζει την αθώωση των 9 Τούρκων που η ελληνική αστυνομία είχε συλλάβει ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, με την κατηγορία σχεδίασης επίθεσης εναντίον του Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Hami Aksoy ανέφερε πως  «με ανησυχία παρατηρούμε πως η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις DHKP-C,  PKK και FETΟ.  Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπάθεια, ανοχή και βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις για την διεθνή καταπολέμηση της τρομοκρατίας»

Η σημερινή απόφαση αθώωσης των 9 μελών του DHKP-C που συνελήφθησαν το 2017 από την ελληνική αστυνομία με σοβαρά ευρήματα  για επίθεση εναντίον του προέδρου μας και για τα οποία έχουμε ζητήσει την έκδοση τους στην Τουρκία καθώς υπάρχουν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, δείχνει για ποιο λόγο στοιχεία τη τρομοκρατίας έχουν φωλιάσει στην Ελλάδα.

Η DHKP-C βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε. Για τον λόγο αυτό η απόφαση του δικαστηρίου εμποδίζει ξεκάθαρα και την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη»./ibna